Karnevali “Koret 2009” Vallëzim nën Maskë

Si edhe viteve tjera ashtu edhe sivjet na u dha mundësia të shijojmë kënaqësinë e ballos nën maska.
Maskat ishin më karakter të ndryshëm ashtu si nga “yjet” e estrades deri nga të gjitha fushat tjera te jetës së përditshme. Vlen të permendim se të gjithë ishim kurreshtar të shihnim se kush mshefet mbas atyre maskave. Ka pas edhe aso maskash që nuk kanë mundur të identifikohen pra se kush është mbas asaj, dhe në fund kanë mbetur anonim. Duhet të përmendet se në mesin e të rinjëve ka patur edhe grupe të pamaskuara. A kemi gabuar ne që jemi maskuar apo ata që nuk u maskuan, sikur edhe vitet tjera ishin edhe shumë të pamaskuar, edhe pse vetëm ishte paralajmeruar se maska është e domosdoshme! Mos vallë kishin gabuar vendin? Vertetë duket se të rinjët malësor nuk e kuptojnë rëndesinë e kësaj nate. Nëse dijnë të lexojnë, kjo natë quhet “Ballo nën Maska” dhe mbahet vetëm një herë në vit. Mendoj se një here në vit të gjithë ne mund të maskohemi dhe të rrespektojmë këtë manifestim, më shumë është shenjë rrespekti sesa ndonjë gjë tjeter. Nëse nuk duan të garojnë për maskë, atëherë sëpaku të shkarraviten.
Edhe pse ekipi ynë ka përgatitur si video ashtu edhe fotografi është shumë e veshtirë për ata që nuk ishin të pranishëm ta shohin se çfarë atmosfere ishte mbrëmë në qëndrën Pastorale.
Interesimi i të rinjëve për organizime të tilla është shumë në nivel, çka dëshmon edhe fakti se të pranishëm ishin afro 200 vetë. Gjithashtu edhe në “Ballo nën Maska” të gjitha të hollat e fituara nga hyrjet (1euro) i kanë fituar tri vendet e para për maskën më të mirë, dhe vallëzimin më të mirë. Derisa erdhi koha e përzgjedhjes së maskave të rinjët u argetuan me muzikën e zgjedhur nga DJ Buqi.
Organizatorët e kësaj mbrëmje vendosën që maskën më të mirë dhe çiftin më të mirë vallëzues ti bëjnë në menyrë të njëpasnjeshme, pa pauzë. Fillimisht prej një numri të madh të kandidatëve u zgjodhen 3 Maskat më të bukura:


1. Portokalli 2. Mimoza

3. Të Burgosurit

Mbas përzgjedhjes së maskës më të mirë jurija vazhdoi punën e vet dhe tani ishte një sfidë tjetër garuese, zgjedhja e çiftit më të mirë vallëzues. Mbas të gjitha zhandreve të muzikës të cilat i përgatiti DJ Buqi dhe në të cilat vallëzuan të gjithë pjesëmarrësit, jurija vendosi që çmimet më të mira vallëzuese janë:


vendi i parë vendi i dytë

vendi i tretë

Kaloi edhe një natë e karnevaleve, edhe një natë e sukseshime, shpresojmë se edhe tjerat do të jenë të tilla prandej ju sygjerojmë që të qëndroni me ne se do të jemi këtu enkas për ju!!!

FOTOGRAFITË KOMENTOJE