Rama vendos hartën e hershme të Shqipërisë

Pas rikonstruksionit që iu bë sallës së konferencave në godinën e kryeministrisë, e cila u inaugurua ditën e djeshme nga vetë kryeministri Edi Rama, në sy të bie vetëm një gjë!

Edi Rama është i vendosur të kthejë identitetin dhe origjinën e lashtë që ka ky vend, duke punuar në heshtje dhe me fakte. Hapi i parë, ishte harta e mesjetës që përfshinte dhe Shqipërinë me gjithë hapësirat territoriale të saj të para vitit 1912, e vendosur në zyrën ovale të Këshillit të Ministrave.

Ndërsa surpriza vjen në sallën e konferencave të kryeministrisë, ku mbi mur, pas foltores është vendosur një hartë pa kufij, që mban emrin “Albania”. Duket qartë se kjo hartë është goxha e vjetër dhe siç duket edhe nga fotografia përfshinë të gjitha territoret e gjymtuara të truallit të Arbërisë, të trashëguar nga ilirët dhe pellazgët. /Telegrafi/ /MALESIA.ORG/