Fondi Humanitar “Malësia” perfundon aktivitetin e vet, bashkë me Shoqatën “Dedë Gjon Luli” formojnë Shoqatën “Malësia e Madhe”

fondi-humanitar-malesia-new-york-logo11NJOFTIM PER MEDIA

Duke shpresuar gjithnje per nje aktivitet me te intensifikuar dhe per unifikim të veprimtarisë sonë, komuniteti malesor i Nju Jork-ut vendos per bashkimin e Fondit Humanitar “Malësia”, shoqatës “Dedë Gjo’ Luli” dhe pjesen tjeter te komunitetit malesor. Ne kete menyre Fondi Humanitar “Malesia” perfundon aktivitetin e vet te veprimtarise me se 20 vjecare. Anëtarët e Fondit tash e tutje do te vazhdojnë aktivitetin dhe veprimtarin e tyre dhe do te jene pjese e shoqates se posa formuar qe mban emrin: shoqata “Malesia e Madhe” ne Nju Jork.

Puna e Fondit Humanitar “Malësia” ishte komplekse dhe preku shume sfera te shoqerise malesore e me gjere. Fondi Humanitar “Malesia” kryesisht u perpoq qe të zbuse hallet e motrave dhe vellezerve tonë ne Malesi. Prioritet per Fondin ishte arsimi i te rinjeve ku për 20 viete, Fondi shperndau më se 450 bursa studentore. Perpos kesaj, Fondi u angazhua edhe ne veprimtari të tjera qe i imponoi koha. Krahas arsimit, objektiv ky kryesor, Fondi mirrej edhe me asistimin e familjeve ne nevoje, sherimin e te rinjeve qe na u drejtun per ndihme, ndihmoi luften per clirimin e Kosoves, organizoi protesta në mbrojtje të të drejtave njerëzore për bashkëkombasit tonë, percolli jeten shoqeroro-politike ne Malesi, sponsoroi manifestime kulturore, promovoi vepra arti, organizoi darka perkujtimore e të tjera. Gjate 20 viteve pune intenzive te dalurat nga Fondi llogariten te kalojne 1 milion dollar amerikan.

Aktivitetet nuk ishin te kufizuara vetem ne Malesi, por sipas rastit e nevojave te paraqitura, jane shtrire edhe ne trojet tjera etnike. Puna jone asnjëherë nuk devijoi nga kauza kombetare per te cilen ishim percaktuar qe nga fillimi. Veprimtaria kishte impakt direkt ne familjet malesore dhe jeten e tyre, duke perjashtuar veprimet tjera te sherbimeve publike apo infrastrukturen qe ishte detyre e Qeverise. Fondi ka qene i hapur per cdo bashkpunim dhe ishte transparent ndaj cdo kontribuesi. Ne Fondin Humanitar “Malesia” u angazhuan nje numer i konsideruashem bashkatedhetaresh qe nuk kurrsyen as kohen as “xhepin” per t’i ndale ne ndihme vendlindjes.

Mesiguri gjatë veprimtarisë sonë kemi bere edhe gabime. Puna jone ka qene ne baza te vullnetit dhe deshires se flakte per te ndihmuar vendlindjen. Me mundesitë dhe aftesit tona dhe informacionin qe kemi marrë nga vendlindja jemi munduar qe sa me drejte t’i kanalizojme mjetet qe kemi pas ne dispozicion.

Krejt ky aktivitet nuk kishte qene i mundshem pa perkrahjen morale dhe materiale te strukturave te ndryshme te shoqerisë ku veproi ky Fond. Prandaj, jemi mirenjohes dhe falenderojme cdo individ qe ne menyre te ndryshme ndihmoi misionin e Fondit. Falenderojme qendrat fetare qe cdo here paraqiten, shpallen dhe muaren pjese neper aktivitetet tona. Po ashtu, falenderojmë te gjitha shoqatat ne diaspore qe kordinuan punët me Fondin, e posacerisht shoqaten “Malesia e Madhe” nga Detroiti dhe Fondacionin “Ded Gjo’ Luli” nga Nju Jorku. Falenderojme mas medien, TV Boin dhe portalin Malesia.org, ne vendlindje dhe ato ne diaspore, qe publikuan, shpallen vendimet dhe pasqyruan aktivitetet e ndryshme te Fondit. Falenderojme institucionet dhe individet amerikan qe materialisht perkrahen misionin e Fondit Humanitar “Malësia”. Jemi mirenjohes edhe per ata qe na dhane kurajo per keto dy dekada, duke dekoruar punen tone, ose shkruan letra perkrahese dhe pershendeten aktivitetin tone. Falenderohen edhe te gjite antaret e Kshillit drejtues e posacerisht ata qe i mbeten besnik Fondit prej themelimit deri ne fund duke bere te realizuar programin e tij.

Ne fund edhe nje here, pershendesim dhe falenderojmë te gjithe donatoret, dashamiret dhe simpatizuesit e Fondit Humanitar “Malesia” qe ne nje menyre apo tjeter ndihmuan dhe e bene te realizueshem kete aktivitet me se dy dekada.

Lamtumire!

Nga ish, KESHILLI DREJTUES I FONDIT HUMANITAR “MALESIA”