Deklaratë për opinion e Zef Markut Camaj, anëtarë i këshillit për ndërtimin e Shtëpisë Mortore “Malësia”

qendra-mortore-malesia-e1449411636865DEKLATARE PER OPINION

Si antare dhe nismetare i keshillit per ndertimin e objektit Mortor ne Vuksanlekaj kam detyrim moral dhe njerzor ci ti pergjigji gjithe opinionin te gjane ne lidhje me dezinformatat qe jane duke rrjedhe ne mjete sociale dhe televizion, per hir te festes Shenkollit nuk kam dasht me shqetesua popullaten malsore andaj kam prite disa dite. Dua te ceki nga dita e pare madje edhe permes TV boin kemi thane ci objektin per hatra e kemi per nevoja te qytetarve shqiptar autokton ne Malesi e jo per kombe dhe kombesi sic e theksojn dy shoqatat ne diaspor. Dua rikujtoj shoqatat ne diaspore te cilat permes kryetarve te tyre me kan komntaktua ne lidhje me e ngritjes te shtatores nane terze ku mes tjerave me kan thane ci ashtu sic ta sjedhin vendimin kshilli i Malesise edhe neve do te pajtohemi. Ne kete drejtim me 26 gusht ne ora 18 ne mesin e shtepis mortore Malesi asht mbajt mbledhja e keshillit, ku perfaqesuesit e gjitha bajraqeve kan sijedhe vendim nje zanit, ci me u punua nana tereze dhe me punua Marash Nucullaj i cili ishte paraqit i pari me ndertua. Ketu ishin mbi 40 persona prezent ku si perfaqsues 4 maleve votuan gjithe per po pa asnje vote kunder, ne emer Hotit Gjeto Kola Camaj, ne emer Kojes Gjeke Gjoku Ulaj, emer Trijeshti Leke Dedivanaj emer grudes Gjoke Gjolaj, mbas kesaj mbljedhje nuk jane mbaje mbledhje tjera dhe kjo ka ken e fundit dhe perfundimtarja per kete teme.

Dua shtoj si rezultat e kesaj kam njoftua Maeash Nucullaj dhe ai mi i ka nise hollat 25.000,00 dollar pa me njoft pa me dit, dhe keto holla kemi godit nanen tereze.  Poashtu dua ta baj te ditun ci Pero Kolcaj me puntore te tij ka ndihmua qe te rivendosen telat ne themelet ku sote eshte vendos nana tereze, ai sebashku me Lubo Stanaj
kan ken dakord ci punohet nana tereze madje kan ofrua edhe ndihme, keta shume me kan befasua per pendimin e tyne sic shihet permes deklaratave ci kan dhane. Diaspora duhet ta dij qe nana tereze simbolizon paqen humanizmin dhe ne asnje menyre nuk mund te jene molle sherri as simbol fetar perndryshe shesh qendore ne Tirane e
Prishtine dhe ajroporti nan tereza kenkan ajroporte fetare. Duke nana tereze ka fitua cmimin nobel per paqe e jo per sherr.

Shtepin mortore ne malesi e kan punua Malsort, as e ka punua shteti as e ka punua ruset as e ka punua srbet as boshnjaket as gjermanet por malsoret e malesise dhe diaspores ku duhet perqemersihst me i falenderua. Kjo shtepi mortore asht ndertua ne prone private te Vuksanlekajve dhe kjo prone asht dhane malesise ne shfrytezim per
nevoja te popullit autokton shqiptar e jo per nevoja publike te kombeve ndryshe si disa po mundohen ta bajn. Ajo prone ka ken e vllaznis vuksanlekajve dhe do te te mbes te jene prone private. Kjo prone edhe sot vazhdon te jene kontestuese ne gjykatat e malit te zi.

Kjoft se dikush ka plane qe kete objekt mortor ta kaloje ne nderrmarrje publike ua jap besen qe kurr nuk do ti a arrin qellimit. Premtimet qe jane dhane diaspores jane plotsua krejtesisht, ata te cilet kan probleme personale me inade dhe mllefe te ndryshme ti mbajn per vetin dhe mos ngarrkojn opinjonin e gjane me te paverteta dhe mos
percsajn Malesine.

Ne fund dua te them qe asnje Vuksanlekaj nuk asht kunder nane tereze dhe vllaznia e Vuksanajve e perkrah kete inicjativ si krejt malesia sepse eshte per bukuren dhe per miren e Malesise.

Sa i perket kryqit ne oborr te objektit funeralit Vuksanlekajt e kan vendos tash 25 vite, dhe Vuksanajt do te vendosin per fatin e tij se bashku me Malesin.

Ne kemi arrit qellimet tona, dhe qytetaret e Malsise te gjykojn a asht mire apo keq.

Zef Marku Camaj