Nimanbegu: Vendimi i Gjykatës Kushtetuese në dëm të Ulqinit

Genci NimanbeguDeputeti i Forcës në Kuvendin e Malit të Zi Genci Nimanbegu, deklaroi për Radio Europa e Lirë se vendimi i Gjykatës Kushtetuese për të rrëzuar vendimin e Kuvendit të Malit të Zi për mbrojtjen e Kripores, si akt kundër qytetarëve të Ulqinit dhe gjithë Malit të Zi.

Nimanbegu ishte njëri nga deputetët i cili nënshkroi propozimin për mbrojtjen e Kripores në vitin 2012.

Nimanbegu nuk pajtohet me arsyetimin e gjykatës se vendimi për mbrojtjen e Kripores është bërë pa shqyrtim publik, pasi në këtë proces ishin haptas të kycur si subjektet politike ashtu edhe organizatat joqeveritare dhe ekologjike, dhe të gjithë ishin për mbrojtjen e saj.

Vendimi për mbrojtjen e Kripores u miratua nga Kuvendi i Malit të Zi në vitin 2012 me vota të opozitës, Partisë Socialdemokrate dhe deputetëve shqiptar. /Lajm.me/