Të drejtë vote në Malësi kanë 11 mijë e 599 qytetarë

Në zgjedhjet për këshilltar në Kuvendin e Komunës urbane të Tuzit, të drejtë vote kanë 11 mijë e 599 qytetarë, ka kumtuar Ministria për punë të brendshme (MPB). Presidenti i Malit të Zi, Filip Vujanoviq, i ka shpallur zgjedhjet lokale në Tuz, Komunë në kuadër të kryeqytetit për me 26 nëntor të këtij viti. Nga Ministria për Punë të Brendshme  kanë kumtuar se në zgjedhjet parlamentare me 16 tetor të vitit të kaluar të drejtë vote në Tuz kanë pasur 11 mijë e 381 qytetarë, kurse për zgjedhjet e ardhshme lokale në regjistra janë shënuar 11 mijë e 599. Është kumtuar po ashtu se verifikimin e regjistrit zgjedhor votuesi mund ta realizojë çdo ditë pune prej orës 10 deri në ora 16. 

“Verifikimi në regjistrin zgjedhor bëhet personalisht në sportelet e filialës në Tuz, paralelja e ndarë në Podgoricë, përmes letërnjoftimit të vlefshëm, ose pasaportës. Me rastin e verifikimit të drejtë për drejtë, zgjedhësi mund të kërkojë ndryshimin e të dhënave të regjistruara në regjistrin zgjedhor”, kanë theksuar në MPB.  Po ashtu verifikimi në regjistrin zgjedhorë mund të kryhet edhe drejtpërdrejtë përmes portalit të internetit, biraci.me. Në këtë portal, qytetarët, pas futjes së numrit amë, të letërnjoftimit ose numrit të pasaportës, mund të vërtetojnë nëse gjenden në regjistrin zgjedhor dhe në cilin vendvotim do të votojnë.

Tags: , , ,
 • DIASPORA

  Pse heshtin tash malesoret?

  Tash kur ashte koha t’a ndihmojme vetevehten ne heshtim, kurese kur te “kryhet puna”, si zakonisht do te flasim dhe bertasim deri ne kup te qiellit!?

  Te gjitha parametrat jane ne favorin tone per te fitua te drejten ne
  veteadministrimin lokal, atehere valle, pse nuk e shfrytezojme kete oportunitet?

  Prandaj, mos te shqetesohemi kesaj here por te gjithe se bashku te votojme SHQIP per hire te vehtes dhe pasardhesve tane.

 • NY-NY

  Number solid per DPS qe to te marre shumicen!

 • Kosove Rexha Bala

  Amanet Malesi, mos e leni Malesine si gje te pazot, si anije te braktisur ne det. Gotet e Ostrogotet u sulen mbi Rome, kurse boshnjaket e alabaket e Tuzit ne aleance me shkja jane sulur mbi, Malesi. Malesia gjate Historise ka qite heronje, atdhetare e patriote te martirizuar per komb. Kurse qyteti i Tuzit askurr gjate historise nuk e ka qite nje patriot, vec nji qofte, “Mahmut Lekiqi?”
  Malesoret e Malesise o sot o kurre duhet bashkuar per te arrijte nje fitore te merituar. Amanet djemeria e Malesise mos lejoni qe boshnjaket ne ortaci me alabaket e Tuzit te na bejne ligje ne Malesi. Alabaket e Tuzit qe refuzojne te flasin shqip e shikojne Malesine me dashaligesi. Malesore! mos u deshproni, mos u shkurajoni, mos t’iu leshoj zemra trime e bujare! as mos e shikoni, Malesine, me zemer te leshuar. Valle a duam me ndejte gjithmone te percmuar, te perbuzur e te shperfilluar nga malazezet nga alabaket e nga boshnjaket qe tani na i coj dreqi peshqesh. MALESIA PATJETER DUHET ME UA RREMBYE HORRAVE KOMUNEN E TUZIT NGA DUARET E TYRE TE PISTA DHE PA HUMBE KOHE TE EMERTOHET – KOMUNA E MALESISE – Hot e Grude e Triesh e Koje, Pararoje, qe nga Bekajt, Kakarriq, Dinosh e Milesh, Rranxa e Sukes e Narhelm, Koderbudan, Rapsh e Traboin e Vuksanlekaj te Hotit, te gjithe sebashu mbanje larte shtizen e Flamurin, e duke kerkuar, ndihmen e Zotit.