Klubi i Futbollit Deçiq duhet të shtojë emërtimin në gjuhën shqipe

Klubi i futbollit Deçiq, krahas emërtimit në gjuhën zyrtare FK Dečić – Tuzi, do duhej të shtojë edhe emërtimin në gjuhën shqipe KF Deçiq – Tuz. Këtë e garanton edhe ana ligjore; përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe i garantuar në Kushtetutën e Malit të Zi si dhe në Statutin e Komunës së Tuzit – Komunë në kuadër të Kryeqytetit.

Klubi i futbollit i cili mban emrin e malit Deçiq është formuar në vitin 1926 dhe është klubi më i vjetër sportiv në Malësi. /MALESIA.ORG/

 • Kale Kale

  Do’t thonte kosovari: “për qita votuat”!
  Kurse malësori: hë de a po thëp a”!

 • Arti

  Do’t thonte kosovari: “qita keni kërku”!
  Kurëse malësori: hë de, a po dhëp a”!

  • Rus

   Kurse une do shtoja: per ka deshtem te votojm, per serb e rus??????

 • Kosove Rexha Bala

  Malesine e ka pushtuar hasmi. O nuk behet havalja vella jo! fajin ta gjejme ke vetja. I kemi vu vetes litarin e kafsheve ne koke e ata po na terheqin per kapistre. Malesia ka kapitulluar me 9 maj 1945, diten kur kapitulloi Gjermania. Me pushton nje ndjenje mendimi se Malesia sot nuk u qendron pengesave, veshtiresive, fatkeqesive. E kemi humbur besimin ne forca tona. Malesoret sot jane nje grusht kapitullantesh qe tremben nga armiku, kemi heqe dore nga lufta per ekzistence kombetare. Jemi bere furke dhe DPS-i na ka cprish me gerhane e na ka bere shllunge leshi, na ka vu ne ate furke e po na tjerre. Jemi bere karagjoz dhe me karagjozllekun tone qeshet shkjau. Gjuetija e karabullakut vazhdon. Gjukanoviqi i ka langonjte e mire……

  • Rus

   Por, chka asht edhe ma zi, nuk kemi vetem nje Millo. Kemi me turlifar emnash, bile, n’se ka mundesi edhe ma te kqi se Milli. I kemi edhe ma afer. Ti KRB, mduket kaher s’je ken ne Malsi.