Kush ka më shumë faj, NE apo ATA ?

Kudo  takohesh  me njerëz  ta  bëjnë kokën të  pëlcas  me ankesa e sharje. Thonë  se punët i kemi keq e  aq  keq sa më keq nuk ka. Bisedojnë ata e herë derdhin vrer mbi  institucione  e liderë, e  herë mbi  Evropën, Unë institucionet po  i  emëroj me “NE”  e  Evropën  e sllavët  me “ATA” dhe po mundohem të jem real në shpalljen  fajtorit  kryesor. Pra, kush ka më  shumë  faj  NE  apo  ATA ?

ATA  kanë faj  e  shkuar  fajit sepse punuan  shumë për ta  ndarë e përçarë Shqipërinë  e  kombin tonë nëpër vite e shekuj. ATA i ndihmuan sllavëve dhe  pushtuesve të tjerë që  ta bëjnë  pikë e pesë Shqipërinë  dhe të marrin troje  shqiptare si në “bashqe  të babës”. Sllavët  nga  ekipi   “ATA”  bënë  politikën e tyre vrastare, shfarosëse ,asimiluese  e kolonizuese  nën duartrokitjet  e Evropës  “demokratike”. Pushtuan  e u zgjeruan  në kurriz  të trojeve shqiptare  dhe asgjë askujt. Evropa  i vulosi  hartat  dhe pikë. Serbët, veçmas, por edhe sllavët tjerë , edhe në këto kohë “paqeje”  godasin mbi  kurrizin shqiptar dhe Evropa i ka harruar  syzet  dhe nuk sheh.  Në OKB  këndohet kënga çetnike dhe  i ngritët  në këmbë  edhe gjithë stafi  botëror  atje  dhe s’ka  gjë.  Plot faje paskan  ata, apo jo ?, do  të thonë ata që do të kenë rastin ta lexojnë këtë shkrim, por  cilat  faje i kemi  ne se ?

Ekipi  “ATA” kanë  edhe  shumë mëkate e faje,por  janë si një lugë  ujë në det nëse  i përballim me  fajet  e  ekipit “NE”

NE nga ilirët  e këndej  ishim të dashuruar në  kolltuk dhe  për  pak para e për  një post  lehtë ia kthenim shpinën  atdheut  e  kombit.

NE kemi dëshirë  të shesim mend   dhe  të na quajnë  patriotë,

NE  bëjmë luftë për liri  për  ta  promovuar robërinë për pjesëtarët   e kombit tonë,

NE  betohemi   në  një  flamur  dhe  e puthim  flamurin tjetër,

NE  atdheun   e  shohim si  “magje” dhe  luajmë  me të,

NE  vëllait ia tregojmë dhembët dhe ia  japim plumbin  në shtat e armikut  ia  tregojmë buzëqeshjen,

NE  përbaltim e tallemi me  çdo  gjë kombëtare dhe  atë e vëmë  në lojë  vetëm  nëse na duhen  paratë ose votat ,

NE  punojmë që ta  shlyejmë nga kujtesa  e rinisë  të kaluarën ,gjoja për   të ardhmen, por këtë e bëjmë  se kemi marrë ca para   ose kemi  lëpirë një asht,  nga fonde të huaja,

NE  i shtrijmë  dorën atyre  që  na kanë  vrarë  e  dhunuar  e që do t’i  bënin  të njëjtat shëmti  nëse u  jepet  rasti  edhe sot  e gjithë ditën,

NE  Betimin  mbi flamur   e amanetin e dëshmorëve për Bashkim e ofenduam  me flamur  e  himn  memec  për hir  të  kolltukut.

NE, disa, mundohemi   të bllokojmë   çdo  aktivitet që  ka elementet Bashkimit për të mos  e hidhëruar  Serbinë, Malin e  Zi,  Maqedoninë  e dikë  tjetër.

NE  kemi  harruar  kontributin e  malësorëve,shqiptarëve nga  Kosova  Lindore e  trojet  tjera  dhe i kemi lënë tani në baltë,

NE gishtin  ia qesim të hunda  popullit, po të huajit i përkulemi  ,

NE  jemi … s’di kush,  NE  jemi….

Rrahman Jasharaj ,zëdhënës  dhe  koordinator për  trojet etnike i Shoqatës së  Vëllazërisë  Kosovë- Malësi e  Madhe  “Martin Dreshaj”