Gjeloshaj: Komuna të quhet Malësia/Tuz

Nik GjeloshajNdryshimi i Ligjit për organizimin territorial dhe Ligjit mbi Kryeqytetin, sipas të cilit Tuzi parashikohet të behët Komunë e Kryeqytetit, deputeti i Alternatives Shqiptare Nik Gjeloshaj ka paralajmëruar se janë duke përgatitë amendamentet të cilat do të dorëzohen në Parlamentin e Malit të Zi.

Sipas këtyre amendamenteve, Komuna e Kryeqytetit do të quhej Malësia/Tuz si dhe e drejta për shpalljen e Komunës do ti takonte Kuvendit Lokal në vend të Kuvendit të Kryeqytetit.

Gjeloshaj gjithashtu ka propozuar që në rast të konfliktit në mes të komunës së ardhshme dhe Kryeqytetit, çështjen e zgjedhë Qeveria dhe jo administratori i Kryeqytetit siç është e propozuar në projekt-ligjin e përbashkët të DPS-së dhe partive shqiptare.

Disa ditë më herët nga Këshilli Legjislativ pranë Parlamentit malazez, ky projekt-ligj, gjegjësisht Komuna e Kryeqytetit, është vlerësuar si jo-kushtetuese dhe në kundërshtim me sistemin juridik të Malit të Zi. /MALESIA.ORG/