Rruga Ulqin-Krythë : Nimanbegu dyshon në neglizhencën e partnerit të vet në koalicionin qeveritarë?

Nënkryetari i Kuvendit të Malit të Zi , si dhe deputeti i Koalicionit “Shqiptarët të vëndosur” ( FORCA-UDSH, ASH), Genci Nimanbegu, në seancën e djeshme të Kuvendit të MZ, i bëri pyetje ministrit të komunikacionit Osman Nurkoviq, se pse po vonohet me procedurën për ndërtimin e rrugës Ulqin-Krythë, e cila ka një rëndësi të madhe ekonomike për banorët e Ulqinit.

Nurkoviq, u arsyetua se procedurat janë tepër të ngatërruara në ligjin për prokurimet publike, i cili lëjon ankesa shpesh të panevojshme dhe për këtë zvarriten fillimet e punimeve.

Nimanbegu, e falenderoi ministrin për përgjigje, mirpo sa u vërejtë nuk ishte i kënaqur me përgjigjen e dhënë. Nimambegu, poashtu hodhi dyshime se përveç ligjit për prokurime publike,  ekzistojnë edhe paqartësi tjera të konsiderueshme.

“Si ka mundësi që procedura për ndërtimin 7 akseve të rrugës Cetinjë-Budva zgjatë disa muaj, kurse për një aks Ulqin – Krythë nuk mjaftojnë as 3 vite e gjysëm?”,  shprehi dyshimin Nimanbegu.

Nurkoviq,  theksoi se Komisioni për ankesa që është duke shqyrtuar  këtë çështje,  beson se do të sjellë vendim pozitiv dhe kështu do  ti japë fund njëherë e mirë kësaj punë.

Në fund; si do të reagojnë për këtë  çështje partnerët  e Nimabegut, mbetet të shihet!