Me gjëndjen aktuale në shkollën e Kshevës, njoftohet edhe BE-ja

Shkruan: Anton Nikaj 

Ndoshta ësht e tepërt që një problem i tidhë të adresohet në institucjonet evropiane. Mirpo, Keshtu ndodh kur organet kompetent nuk i vlersojn drejt nevojat e qytetarëve.

Tashmë, shumë se dy vite që ne vazhdimisht reagojm në mënyra të ndryshme, me qedhim që shkolla fillore “katervjeçarja” që ndollët në fshatin e Kshevës të siedhet në gjëndje të pershtatshme me kohen dhe padallim me shoqerin në përgjithsi.

Edhe pse me problemin tonë njoftuam ishkryeministrin e Malit të Zi, Millo Gjukanoviq-in, Pastaj edhe Ministrin e ri të Arsimit, Damir Shehoviq-in, Me qedhim që ne të fitojm pergjigjjën Adekuate “sa dhe kaq” janë të parapara perfudimisht të investohet në ketë objekt. Nga ishkryeministri perfunduam pa asnjë përgjigjje, Kurse nga Ministri i ri i Arsimit, jemi të njoftuar njëjt sikurse nga Ministri i deritanishëm Predrag Boshkoviq-i, I cili një vit më parë njoftoi simbas vlersimit të perfaqsuesvet tonë në Ministrinë e Arsimit, Në krye me drejtoreshën e shkollës, se janë të nevojshme vetem 3,500€ që ky objekt të sjedhet në gjëndje të përshtatshme. Madje, Në shkresën e para fundit nga Ministria e Arsimit, është e cekur “banjo” si mjeti kryesorë.

Është e pabesueshme se në plan programet e KU-tuzit, për vitin 2017, Nuk ësht e paraparë të asfaltohet rruga në drejtim të Shkollës. Edhe pse nga KU-tuzit, Vazhdimisht kemi pasur premtime se në bazë të mundesive të saj dotë bëjnë perpjekje të n’a ndihmojnë. Mirpo nga keto premtime ende asgjë.

Perfundimisht, Duke parë se kerrkesat tona për kushtet e domozdoshme në jetën e perditshme, Nuk po merrën me serjozitet nga organet kompetent. Kesaj rrallë me marrveshjen e fshatarëve të cilt perkrahën inicjativën time, Vëndosem ti drejtohna Bashkimit Evropian, për ti njoftuar se në çfarë kushtesh edukohën fëmijet tonë drejt Bashkimit Evropian, Si psh: Pa rrugë, Pa ujë, Pa banjo, Pa çati të sigurt, si dhe shum e shum mangesa të ndryshme të cilat pëngojn realizimin e programit Mësimorë me sukses. Shpresojm që Bashkimi Evropian dota marrin parasysh dhe sëshpejtit të përmirsohën kushtet dhe gjendja e sajë të mos jetë shkak i braktisjes së ketij fshatit që ndodhet në periferi të kryeqëndres së Malësisë-Tuzit.