Padi kundër organizatorëve të Logut të Tërgajës, për shkak të valvitjes së flamurit shqiptar

Ministria e Kulturës së Malit të Zi, do të ngre padi kundër organizatorëve të Logut të Zojës Grudës, në Tërgajë, sepse në këtë log sipas tyre ishin shfaqur vetem simbolet e një vendit tjetër, pa flamurin kombëtar të Malit të Zi.
Nga kjo Ministri kumtuan se ligjet e shtetit të Malit të Zi duhet të respektohen.
“Pasiqë në tubimin e lartëpermendur ishte i shfaqur simboli i shtetit fqinj pa flamurin kombëtar të Malit të Zi, ne do të ngrejmë padi kundër organizatorëve pranë organeve kompetente. Theksojmë edhe një herë që manifestimet e kulturores nuk mund të guxojnë të jenë paravan për çfarëdo lloj nacionalizimi, as për shkeljen e normave të cilat janë të përcaktuara qartë me dispozitat pozitive ligjore të Malit të Zi”, thuhet në kumtesë të Ministrisë së Kulturës së Malit të Zi.

Më tej thuhet se harmonia ndëretnike dhe ndërfetare është një nga pasuritë themelore të shoqërisë malazeze.

“Duke respektuar të drejtat e të gjithë qytetarëve të Malit të Zi, të cilët kultivojnë identitetin kulturor dhe kombëtar, me këtë rast edhe një herë theksojmë nevojën e respektimit të dispozitave ekzistuese ligjore, në mënyrë që të shmangen reagimet e ngjashme në të ardhmen. Sepse, ligjet e Malit të Zi duhet të jenë të njëjtë për të gjithë”, përfundon kumtesa e Ministrisë së Kulturës.

Malesia.Org