Camaj pret që Nimanbegu të ia lëshojë mandatin e deputetit, sipas marreveshjes

Në klubin e deputetëve të Listës Shqiptare, sipas informatave jozyrtare të gazetës “Dan”, që nga fillimi i marsit është dashur të vijë deri te rotacioni i deputetëve midsi kryetarit të Forcës Genci Nimanbegu dhe kryetarit të LDSH-së, Nikollë Camaj.
Deri te kjo nuk ka ardhur, edhe pse rotacioni ishte pjesë e Marreveshjes së koalicionit që garoi bashkë, më 30 gusht 2020, dhe që fitoi një mandat.
Deri të zvarritja, sipas informatave tona ka ardhur, jo sepse Nikollë Camaj nuk do të marr funksionin dhe pergjegjesinë e deputetit, por për atë se Genci Nimanbegu ka ka shmangur dorezimin e mandatit të deputetit.
Ky ndryshim, në këtë moment turbulent politik do të mund të ishte mundësi për Qeverinë e re të Dritan Abazoviq, gjegjësisht për arritjen e votës së 41-të.

Siç mëson “Dan”, në koalicionin e Listes Shqiptare që përbehet nga ASH, LDSH, Perspketiva dhe UNSH, është pritur që rotacioni i mandatit midis Camaj dhe Nimanbegu është dashur që të kryhet gjatë muajit shkurt, por deri te kjo nuk ka ardhur. Pastaj gjithçka është shtyrë për më 1 mars, që gjithashtu nuk ka ndodhë, pastaj është caktuar data 14 mar, e as deri te kjo nuk ka ardhur.

Në zgjedhjet e 30 gushtit, Koalicioni Lista Shqiptare, bartes i së cilës ishte Nik Gjeloshaj, që për shkak të konfliktit të interesit, pasiqe ishte kryetar komune, kishte dhënë dorëheqje.
Mandati i deputetit i është verifikuar liderit të Forces Genci Nimanbegu, i cili është dashur që me rotacion vendin për deputet t’ia lëshojë Nikollë Camaj, i cili ishte i treti në listë.

Siç thekson Dan, ata e kanë kontaktuar Nikollë Camaj, por ai nuk ka pas dëshirë të komentojë deri më, siç theksoi ai, 16 mars, kur edhe pret që Genci Nimanbegu megjithate do të respektojë marreveshjen e nënshkruar.
Sipas tyre, është kontaktuar edhe Genci Nimanbegu, por ai nuk ështē përgjegjur në thirrjet telefonike.

Malesia.org