Forumi Shqiptar: Nimanbegu është deputet i rrëjshëm, mashtrues dhe plaçkitës, nuk respekton marrëveshjen e koalicionit…

Forumi Shqiptar i vitit 2020, i cili përbëhet nga Alternativa Shqiptare dhe Lidhja Demokratike e Shqiptarëve, njoftoi sot se veprimet e njëanshme dhe të pahijshme të përfaqësuesit të Forcës, Genci Nimanbegu, për të cilin thonë se nuk respekton marrëveshjen e koalicionit dhe Listës Shqiptare në çdo segment, ai tashmë vepron sikur mandatin e ka marrë nga votuesit e vetë, me më pak se 1,500 vota, jo në bazë të detyrimeve që ka ndaj atyre që i kanë mundësuar të jetë në rolin e deputetit.

Ata e quajten Nimanbegun “deputet i rrejshëm”, “mashtrues” dhe “plaçkitës”.

“Dihet se ai u bë deputet falë votave të Forumit Shqiptar dhe vullnetit ekskluziv të përfaqësuesve të Forumit për t’i dhënë gjysmën e parë të mandatit, i bindur se edhe ai do të respektojë paktin dhe marrëveshjet, dhe se pas dy vitesh të mandatit do t’i dorëzojë postin e deputetit të radhës nga Lista Shqiptare. Genci Nimanbegu edhe deri në ditën e fundit që kishte caktuar vetë, nuk dha dorëheqjen, për të respektuar marrëveshjen e koalicionit dhe premtimet e tij, gojore dhe me shkrim, njoftojmë opinionin e gjerë se deputeti i vetëshpallur në fjalë nuk përfaqëson më Listën Shqiptare dhe as qytetarët që i përkasin kombësisë shqiptare në Mal të Zi. Sidomos qytetarët e kombësisë shqiptare nuk mund të përfaqësohen nga një njeri që nuk mban fjalën dhe nuk respekton nënshkrimin e tij”, theksohet në deklaratën e Forumit Shqiptar.

Ata shtuan se Nimanbegu ishte i detyruar të jepte dorëheqjen pas dy vitesh në detyrë, por se ai nuk respektoi për shkak se gjoja donte të ishte në detyrë kur të votohej buxheti.

“Në mbledhjen e datës 12.11.2022, Genci Nimanbegu vendos kushte të reja që Forumi i pranon, në mënyrë që në mbledhjen e radhës në datën 16.12 në Hilton, ai i uron mandatin deputetit – kandidatit të ri, sepse gjoja tashmë të martën, 20.12. do të japë dorëheqje, me kërkesë që të mos e shpallim këtë vendim para tij. Pas asaj date, Genci Nimanbegu, jo vetëm që nuk dha dorëheqjen, por as nuk iu përgjigj thirrjeve, por më datë 20.12 i dërgoi shkresën nr. 277/22, ku kërkon kushte të reja dhe konfirmon se do të japë dorëheqjen para seancës pranverore. Të njëjtën gjë ai e ka konfirmuar edhe në mbledhjen e 22.12, para të gjithë anëtarëve të Koalicionit. Të njëjtën gjë bën edhe në takimin 05.01. kur do të marrë përsipër t’i dorëzojë mandatet para seancës së rregullt pranverore dhe se këtë do ta shpallë gjatë muajit shkurt, pra gjatë fushatës parazgjedhore për zgjedhjet lokale në Tuz. Por në vend të kësaj ai krijon një koalicion të ri për zgjedhjet lokale, i cili pavarësisht se përbëhet nga parti që kanë një deputet dhe një ministër, merr vetëm 150 vota”, thuhet në deklaratën e Forumit Shqiptar.

Ata po ashtu thanë se në të tri takimet e radhës me këtë rast, pas zgjedhjeve lokale në Tuz, Genci Nimanbegu ka premtuar me vendosmëri se do të dorëzojë dorëheqjen më së voni deri më 14 mars.

“Prandaj, pasi është shkelur ky afat, nuk na mbetet gjë tjetër veçse ta paraqesim Genci Nimanbegun ashtu siç është – deputet i rremë, mashtrues dhe rrëmbyes. Këtë e ka dëshmuar edhe më parë, në lidhje me të ndjerin Vasel Sinishtaj, pastaj në raport me Zana Sarvanin, e sigurisht edhe në zgjedhjet e fundit lokale në Ulqin, duke mashtruar Mehmet Zenken dhe Unionin Demokratik të Shqiptarëve. Kjo flet mjaft për të, por edhe për gabimin tonë që u besuam njerëzve që nuk e meritonin në asnjë mënyrë, me të cilin mashtruam më shumë se 4,000 votues të Forumit Shqiptar, të cilët i lamë pa përfaqësues në Parlamentin e Malit të Zi. Prandaj i detyrohemi votuesve tanë të kërkojmë ndjesë, me bindje se kjo nuk do të ndodhë më kurrë dhe se të ashtuquajturit deputetë si Genci Nimanbegu përfaqësojnë të shkuarën në këto zona”, përfundon deklarata e Forumit Shqiptar.