Mbrëmje akademike në nderë të 6 prillit – Ditës së Kryengritjes së Malësisë.


Në nderë të 6 prillit – ditës së kryengritjes së Malësisë të 1911-ës, nën organizimin e Komunës së Tuzit, do të mbahet një mbrëmje akademike kushtuar kësaj date historike kombëtare.

Mbrëmja akademike do të mbahët të shtunën, më 6 prill, me fillim ne orën 20:00, në QKI “Malësia” në Tuz.

Fjalën e rastit do t’a mbajë kryetar i Komunes se Tuzit, Lindon Gjelaj.

Të ftuar të mbrëmjës janë: Akademik Frasher Demaj – historian, Akademik Anton K. Berishaj – sociolog, Prof. dr. Teki Kurti – historian dhe Mark Junçaj – historian.

Në QKI “Malësia” gjithashtu do të shfaqet

ekspozita e fotografive te Kryengritjes 1911 nga Muzeu “Marubi “- Shkodër.

/MALESIA.ORG/