List/Grid

Opinione/Editoriale Subscribe to Opinione/Editoriale

Labinot Kastrati i vrarë nga forcat serbo-malazeze në Husaj të Rozhajës me 18 prill 1999

Labinot Kastrati i vrarë nga forcat serbo-malazeze në Husaj të Rozhajës me 18 prill 1999

Në Husaj të Rozhajës sot përkujtohet vrasja e refugjateve nga Kosova më 18 prill të vitit 1999. Nga Ali Daci Mali i Zi po heshtë krimin tash 18 vite Sot… Lexo më shumë »

Qani Osmani: Gjuha shqipe, (jo) zyrtare në Mal të Zi

Qani Osmani: Gjuha shqipe, (jo) zyrtare në Mal të Zi

Nga Qani Osmani Letërnjohtimi material dhe shpirtëror i një kombi është gjuha të cilën ai e flet në jetën e përditshme, ndërsa letërnjohtim formal dhe fizik i tijë është flamuri… Lexo më shumë »

Me gjëndjen aktuale në shkollën e Kshevës, njoftohet edhe BE-ja

Me gjëndjen aktuale në shkollën e Kshevës, njoftohet edhe BE-ja

Shkruan: Anton Nikaj  Ndoshta ësht e tepërt që një problem i tidhë të adresohet në institucjonet evropiane. Mirpo, Keshtu ndodh kur organet kompetent nuk i vlersojn drejt nevojat e qytetarëve…. Lexo më shumë »

Dr.Sci.Veton Zejnullahi: Pozita e shqiptarëve në Mal të Zi

Dr.Sci.Veton Zejnullahi: Pozita e shqiptarëve në Mal të Zi

Nga Dr.Sci.Veton Zejnullahi Apstrakt Shqiptarët e Malit të Zi si pjesë integrale dhe e pandarë e kombit shqiptarë në trojet e veta në Mal të Zi përbëjnë 4.91% të popullatës… Lexo më shumë »

Camaj: 2006 versus 2016 – Standardet e dyfishta të pushtetit malazias

Camaj: 2006 versus 2016 – Standardet e dyfishta të pushtetit malazias

Nga Nikollë Camaj Trillimet e armiqve, madje edhe kundrejt gatishmerisë për të paguar një çmim të lartë për to, është karakteristikë e të gjitha regjimeve, madje edhe individëve, të cilët… Lexo më shumë »

Toleranca fetare tek shqiptarët

Toleranca fetare tek shqiptarët

Nga Qani Osmani Shqiptarët janë ndër popujtë më të vjetër jo vetëm të gadishullit Ballkanik por edhe të Evropës. Ata janë një ndër popujt me shumë probleme, si ekonomike dhe… Lexo më shumë »

Varrezat e Malësisë pa përkujdesje institucionale

Varrezat e Malësisë pa përkujdesje institucionale

Nga Gjekë Gjonaj Anembanë Malësisë, në Tuz, Hot, Grudë, Triesh e Kojë gjenden disa lokacione të varrezave katolike dhe myslimane. Varrezat e besimtarëve myslimanë janë më pak të mirëmbajtura derisa… Lexo më shumë »

PD: Cungu e ka fyer dhe nënçmuar Presidentin Nishani,  për shkak të këtij skandali Cungu mban pergjegjësi politike dhe morale

PD: Cungu e ka fyer dhe nënçmuar Presidentin Nishani, për shkak të këtij skandali Cungu mban pergjegjësi politike dhe morale

Partia Demokratike, si parti nacionale, e ka mbështetur propozimin e kryetarit aktual të Komunës së Ulqinit dhe liderit të Forcës Nazif Cungu që Presidenti i Republikës së Shqipërisë z. Bujar… Lexo më shumë »

Tjetërsimi i trashëgimisë kulturore shqiptare në Mal të Zi

Tjetërsimi i trashëgimisë kulturore shqiptare në Mal të Zi

Nga Gjekë Gjonaj “ Sipas një interpretimi , qytetarët e qytetit Shas, të pasur dhe fetarë, pranë shtëpive të veta kanë ndërtuar tempujt ( kishat) për t’i kryer më lehtë… Lexo më shumë »

Ali Daci: Njëri thumbit, e tjetri patkoit… Iku demagogjia juaj z.Halil Dukoviq e z.Nik Gjeloshaj

Ali Daci: Njëri thumbit, e tjetri patkoit… Iku demagogjia juaj z.Halil Dukoviq e z.Nik Gjeloshaj

Që me themelimin e subjektit të parë politik shqiptar në MZ, LD në MZ, me Programin partiak, por edhe memorandumet pasuese është folur për statusin e grabitur të Komunës së… Lexo më shumë »