Me 1 maj, në ditën e 7 vjetorit të hapjes së Muzeut Etnografik të Malësisë pronari Shtjefen Ivezaj hapë edhe filatelinë.

Me këtë rast z.Shtjefën Ivezaj për malesia.org thotë, se që kur ishin fëmija nxënësa të shkollës fillore kanë filluarë të mbledhin pudha postale prej të gjitha vëndeve të botës pamvarësisht se prej nga janë ato. Kam mbledhur edhe unë mjaft por në krahasim me ta, shumë pakë.
Ivezaj shprehet se që nga viti 1950 filluoi të grumbudhoj, ku sot ai arriti të grumbudhoj deri në 17 mij pudha postale.
Për ndryshe siç shkruan në fjalorin shqip-shqip, filateli do të thotë studimi i pudhave për të njohur vlerën e tyre historike.
Mirëpo në këtë rast fjala është mbledhja e pudhave postale për kolekcion nga ana e Shtjefën Ivezaj me familje.
Sot , në këtë shtëpi përveç Muzeut Etnografik, Fototekës, dhe Bibliotekës kemi edhe filatelinë. / Albert Camaj /

FOTOGRAFITË KOMENTOJE