Permbytet Shkodra, mijera hektare nen uje

Komiteti Nderministror i Emergjencave ka bere publike bilancin e pare te demeve te shkaktuara nga permbytjet ne zonat veriperendimore te vendit.
Sipas te dhenave zyrtare, ne qarkun e Shkodres, uji ka permbytur deri tani mbi 4786 hektare toke dhe 870 shtepi. Komiteti njofton se deri tani jane evakuar nga keto zona rreth 527 familje, nderkohe qe pritet te evakuohen edhe 3 mije persona te tjere nga komunat e Dajcit, Berdices, bushatit dhe Ana e Malit. Situata ne Shkoder mbetet alarmante, ku argjinaturat ne shume zona jane demtuar dhe nuk funksionojne. Komiteti njofton se dje jane riparuar ne komunen e Dajcit 140 meter linear argjinature dhe pritet qe sot te riparohet edhe pjesa e mbetur prej 400 metra linear qe eshte demtuar nga permbytjet. Oret e paradites eshte rritur ndjeshem niveli ne zonen e Dajcit dhe te Shirqit ku banoret po kerkojne qe te evakuohen. Siperfaqja e permbytur eshte rritur ndjeshem edhe ne zonen e bashkise se Shkodres, ndersa uji po krijon probleme ne rruget nacionale per shkak te veshrimit siper tyre. Situata paraqitet e renduar ne aksin nacional Tirane-Shkoder, ku ne vendin e quajtur harku i Berdices eshte bllokuar levizja e automjeteve per shkak se niveli i ujit eshte shume i larte. Komiteti nderministror njofton se ne Lezhe dhe zonen e permbytur nga batica detare disa dite me pare nuk ka me uje dhe jane riparuar pjesa me e madhe e argjinaturave te demtuara ne breg te detit. /Top Channel/

KOMENTOJE