Protestuan sot gjuetarët e Malësisë

11805971_899108603476867_872372209_nProtestë e Shoqatës së gjuetarëve të Malësisë –  Të mashtruar nga pushteti 

Shoqata e gjuetarëve të Malësisë, të pakënaqur me territorin me të cilin e ushtrojnë gjuetinë, ka organizuar protestë paqësore pranë ndërtesës së Komunës urbane të Tuzit, në të cilën edhe njëherë treguan pakënaqësitë e tyre ndaj diskriminimit që po u bëhet dhe premtimeve të rrëjshme që u kanë dhënë vite me radhë Ministri i Bujqësisë z. Petar Ivanovic dhe politkanët shqiptarë.

Disa nga anëtarët e Shoqatës mbanin disa pankarta në dorë ku kërkonin të drejtën e tyre tu lejohet gjuetia brenda kufijve të territorit të Komunës urbane të Tuzit.

Tubimit ju drejtuan Kryetari dhe Nënkryetari i Shoqatës Rrok Dreshaj dhe Safet Ferluçkaj.

Sipas Rrok Dreshaj nuk është bërë asnjë hap para në këtë drejtim që nga viti 2007.

“Ne nuk kërkojmë as më pak as më shumë se sa territorin që na takon brenda kufijve administrativ të KU të Tuzit”, theksoi Dreshaj.

Ndërsa Safet Ferluçkaj akuzoi deputetët shqiptarë për mospjesëmarrje në protestë edhe pse sipas tij i kishin ftuar të marrin pjesë. Ai kërkoi dorëheqjen e kryetarit të Komunës urbane të Tuzit Abedin Axhaviq, si dhe dorëheqjen e deputetëve Nikollë Gegaj dhe Nik Gjeloshaj nga Parlamenti shtetërorë.

Frluçkiq paralajmëroi protestën e radhës më 17 gusht 2015 në ora 10, pranë ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës. /Malesia.org/

11798229_899108713476856_1508737097_n11805971_899108603476867_872372209_n11830348_899108563476871_397568610_n11798474_899108460143548_1693389757_n11815920_899108520143542_1442713712_n11823973_899108476810213_330714275_n

 

 

11798229_899108713476856_1508737097_n11805971_899108603476867_872372209_n11830348_899108563476871_397568610_n11798474_899108460143548_1693389757_n11815920_899108520143542_1442713712_n 11823973_899108476810213_330714275_n