Shqipëria po bëhet si Izraeli, çdo shqiptar do të jetë ushtar në rast lufte

Forcat e Armatosura te Shqiperise 01 (2)Qeveria “Rama”, nëpërmjet një vendimi ka miratuar “planin e mobilizimit të përgjithshëm, ose të pjesshëm, të burimeve njerëzore, gjatë periudhës për të cilën kërkohet vendosja e masave të jashtëzakonshme”.

Sipas këtij vendimi:

Mobilizimi ushtarak është detyrim ligjor i shtetasve për të siguruar plotësimin e njësive e të reparteve të strukturave ushtarake me personel, gjatë periudhave në të cilat janë vendosur masa të jashtëzakonshme. Mobilizimi kryhet në bazë të situatave të veçanta dhe nevojave të Forcave të Armatosura”.

Shqipëria merr pjesë në disa misione ushtarake ndërkombëtare përmes ushtarakëve profesionistë. Jo më, sipas vendimit të fundit të qeverisë. Tani, në Irak apo Afganistan mund të shkojnë edhe rezervistë.

Forcat rezervë, të cilat thirren gjatë mobilizimit të përgjithshëm ose të pjesshëm, janë pjesë e Forcave të Armatosura, të cilat janë të gatshme për pjesëmarrje gjatë gjendjeve kur janë vendosur masa të jashtëzakonshme, si dhe për pjesëmarrje në misione/operacione në mbështetje të paqes, jashtë vendit”.

Rezervistët do të regjistrohen përmes Qendrës së Rekrutimit dhe Personelit, një përvojë kjo e dikurshme e kohës kur shërbimi ushtarak ishte i detyruar në çdo kohë. Ajo që nuk dihet ende është nëse, ashtu si dikur, të gjithë si popull do të pajisemi sërish me librezën e ushtarit.

Me këtë plan Shqipëria do të mobilizohet ushtarakisht njejtë sikurse Izraeli në rast lufte ku i gjithë populli shqiptar do të jetë edhe ushtar. Nuk dihet nëse ekzistojnë dyshime se në Ballkan po vjen një erë e re konfliktesh./Klan.mk/MALESIA.ORG/Forcat e Armatosura te Shqiperise 01
Forcat e Armatosura te Shqiperise 01 (4)
Forcat e Armatosura te Shqiperise 01 (3)