Njoftim: Koncert recital i sopranos Gjylie Pelingu

Të enjtën, më 05 prill 2018, me fillim në ora 20, në Qendrën kulturo-informative “Malësia”, në Tuz, do të organizohet koncerti recital i sopranos nga Ulqini Gjylie Pelingu, nën përcjellje të Fatime Buzukut me piano dhe Jozo Jakoviq me fisarmonik.
Programi :
1. Giacomo Puccini – “ Donde lieta “ La Boheme
2. Vicenzo Bellini – “ Eccomi in lieta vesta “ Capuleti e I Montecchi
3. Kenge Arbereshe – “ Vajta kalova “
4. Ludwig van Beethoven – “ O war Ich schon mit dir vereint “ Fidelio
5. Franz Lehar “ Meine Lippem Sie kussen so heiss “ Giuditta
6. Viktor Vlasov “ Ritam “
7. Yann Tiersen “ La Noyee “
Jozo Jakovic – Harmonika
8. Avni Mula “ Agimet Shqiptare”
9. Rodolfo Falvo “Dicitencello vuje “
10. Giacomo Puccini – “ Chi il bel sogno di Doretta “ La Rondine
11. Emmerich Kalman – “ Heia an den Bergen “ Die Csardasfurstin
Gjylie Pelingu ka lindur me 03.02.1992 ne qytetin e Zvicrres- Walenstadt. Shkollen fillore dhe te mesme e ka mbaruar ne Ulqin. Ka marre pjese sin ë konkurse republikane ku ka fituar cmim te 3 dhe te 1 ashtu dhe ne konkurse internacionale si te “Bruna Spiler” cmim te 2 dhe “Ars Kosova” cmimin e pare.
Ne vitin 2010 u regjistrua ne Universitetin e Arteve ne Tirane me pedagogen prof.Manjola Nallbani.Ka diplomuar ne vitin 2013 me noten maximale,ku ka vazhduar dhe studimet master. poashtu ne Tirane me pedagogen prof.Manjola Nallbani.Tani bën mesime ne Gjermani – Dusseldorf me profesoreshen Caroline Merz.
Ka marr pjese ne shume manifestime si ne Ulqin ashtu edhe jasht Ulqinit si pothuajse ne qytetet kryesore te Malit te Zi.
Ka pas bashkpunime me orkestren e Operas dhe Baletit te Tiranes,me Filharmonine e Tiranes-dirigjent Petrika Afezolli,Orkestren e harqeve te Aleksander Moisiut ne Durres,Orkestren e Universitetit te Cetijes,kuartetit te harqeve dhe me sopranon nga Vjena Petra Halper Koning.
Gjithashtu ka pas bashkpunime me artist ate njohur te Malit te Zi nen udheheqjen e orkestres se Zuti Sehratlic dhe mbeshtetjen e CEKUM (centar za ocuvanje I razvoj culture Crne Gore) “Biseri narodnog melosa”.
Koncertet recitale te saj:
2009 – Koncert Recital ne Ulqin
2013 – Koncert recital ne Shkoder
2013 – Koncert recital ne Tirane
2014 – Koncert recital ne Durres – me orkestren e harqeve te teatrin Aleksander Moisiu
2015 – Koncert recital ne Zagreb – Kroaci.
Ka magjistruar me 12 korrik 2015 ne Tirane.
Është njëra nga themelueset e sezonit koncertor ‘ Vivo’ në Ulqin.
Poashtu kontributin e saj e jep edhe për International Music Festival ‘Belcanto’ – Ulqin.
Me respekt,
Samir Beqaj, – QKI “Malësia” Tuz.