Nisin punimet për monumentin e Skënderbeut që do vendoset në New York

Iniciues dhe donator është shqiptari nga Malësia, Zef Kalaj.

Një monument i Skënderbeut i ngjashëm sikur në Prishtinë do të vendoset në New York.

E punimet për ta shkrirë një të tillë në bronz tashmë kanë filluar.

Skënderbeut në Prishtinë, punëtorët e kompanisë ARTI-EN po ia marrin masat për ta krijuar më pas identik si ky këtu, për shqiptarët që jetojnë në Amerikë, njofton Klan Kosova.

Për ta plotësuar dëshirën e tyre që heroin kombëtar ta kenë në New York, shqiptarët në Amerikë do të paguajnë 100 mijë euro. Monumenti i Skënderbeut të jetë gati me 6 maj 2020 kur edhe do të bëhet përurimi në ditëlindjen e tij.