Kurtezi: Me keqardhje kam vizituar rrenojat e djegura të shkollës shqipe në Dacaj

Ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Mal të Zi, z.Ridi Kurtezi, vizitoi shkollën e djegur në Dacaj të Rozhajës.

Në postimin e Kurtezit thuhet se  ndanë dhimbjen, keqardhjen dhe shqetesimin e drejtuesve, mesuesve, nxenesve dhe prinderve dhe shpreh bindjen dhe besimin se autoritetet malazeze do ta kthejne ne realitet premtimin per ringritjen e kesaj shkolle shqipe, e cila per shqiptaret mbart rendesi dhe memorie historike.

Lexoni postimin e plotë të Kurtezit: 

I sapokthyer nga Dacaj ne Rrozhaje, atje ku me keqardhje kam vizituar rrenojat e djegura te shkolles shqipe.

Ndaj dhimbjen, keqardhjen dhe shqetesimin e drejtuesve, mesuesve, nxenesve dhe prinderve dhe shpreh bindjen dhe besimin se autoritetet malazeze do ta kthejne ne realitet premtimin per ringritjen e kesaj shkolle shqipe, e cila per shqiptaret mbart rendesi dhe memorie historike.

Shkolla e re shqipe ne Dacaj do te jete shembulli me i mire i promovimit te vlerave dhe bashkejeteses se pakicave ne Malin e Zi modern.