Genci Nimanbegu, për perkrahjen e Qeverisë

Sipas gjitha gjasave, një ndër kushtet për përkrahjen e Qeverisë së pakicës nga ana e koalicionit Lista Shqiptare , do të jenë mandatet e garantuara për shqiptarët në Kuvendin e Malit të Zi.

Deputeti Genci Nimanbegu në faqën e tij të facebook-ut ka shkruar se Ligji zgjedhor dhe mandatet e garantuara për perfaqësim në Kuvendin e Malit të Zi duhen të jenë qellimet e Qeverisë së re.

Lexo shkrimin e plotë:

Për perkrahjen e Qeverisë

Ne baze te Memorandumit te bashkepunimit per qeverisje ne nivel qendror, te cilen e ka propozuar URA qe te marr perkrahjen e pakicave kombetare, per Qeveri te re pakice , Forca e re demokratike e perkrah si iniciative sepse mos perfaqesimi i pakicave kombetare autoktone ne Qeverin ekspremintale si qeveri e „ekspertave“, e cila  nuk ka dhene asnji rezultat dhe ishte ne kundershtim me te gjitha konventat dhe ligjet nderkombetare per mbrojtjen dhe avancimin e pakicave kombetare.

Perkrahja per Memorandumin, qe thjesht buron nga Kushtetuta dhe ligjislacioni i Mali te Zi, eshte e nevojshme sepse jane shkruar si parime proevropiane dhe pasi qe vete Memorandumi deshmon se Qeveria eksprementale ishte joevropiane pavaresisht se ne te ishin te njejtit aktore politike po tani me role te ndryshme.

Shqiptaret si pakice autoktone ne Mal te Zi duhet qe te jene pjese e ketij Memorandumi te kene kerkesa te qarta dhe te realizueshme ne perputhje me ligjet kombetare dhe nderkombetare.

Respektimi i barabarte i ligjit ne tere territorin e Malit te Zi  per te Mirat Detare,

Decentralizimi i pushtetit qendror dhe bartja e kompetencave ne nivel lokale me qellim avancimin dhe perfaqesimin e drejte te pakicave autoktone si ne arsim, kulture, planifikim urban e zhvillim ekonomik.

Ligji zgjedhor dhe mandatet e garantuara per perfaqesim ne Kuvendin e Malit te Zi duhen te jene qellimet e Qeverise se re dhe pa ato prioritete kjo do te jete edhe nje Qeveri e cila nuk do te kete prioritet drejtat e pakicave kombetare.

Per ne si parti nuk jan prioritet funksionet ne Qeveri, edhe pse sipas disa llogarive, subjekteve shqiptare do ti takonin 3 ministri, por baze per perkrahje eshte realizimi i synimeve tona programore. Kete e kemi deshmuar ne mandatet e kaluara dhe jemi te gatshem perseri ta deshmojme ne qeveri te re.

/MALESIA.ORG/