Krasniqi: Po u luajt kufiri, Presheva i bashkohet Kosovës

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi në emisionin e mbrëmshëm Interaktiv, në Kohavision, ka thënë se Kuvendi nuk ka para për t’ua dhënë ministrave deputetë retroaktivisht. Ai e ka quajtur të paligjshëm vendimin e parë të Qeverisë në vitin 2008, sipas të cilit ministrat deputetë nuk do të merrnin gjysmën e pagës së dytë, dhe prapë të paligjshëm vendimin e ri të dhjetorit 2009, sipas të cilit ata kanë të drejtë të marrin gjysmën e pagës.
Krasniqi ka thënë se në buxhetin e Kuvendit nuk është paraparë që t’u jepen këto para retroaktivisht deputetëve.

Ndërkohë, duke folur për strategjinë e Qeverisë për veriun e Kosovës ai ka thënë se projekti i Qeverisë dhe ICO-së është i shumë rëndësishëm për serbët në Kosovë. Sipas tij krijimi i komunës veriore të Mitrovicës është një alternativë që to mund të funksiononte më mirë se që është aktualisht.
“Më e mira do të ishte Mitrovica si një tërësi e vetme komunale, por një gjë e tillë tash për tash është e pamundur. Krijimi i komunave të reja dhe integrimi i serbëve nuk është ndarje, por nuk është as bashkim, është përpjekje për të vendosur rend dhe i ligji”, ka thënë Krasniqi. Kryekuvendari Krasniqi ka thënë se qytetarët serbë të Kosovës duhet kuptuar se institucionet janë për respektim të Ligjit në tërë territorin.

“Nëse një pjesë e serbëve nuk janë të gatshëm të jetojnë në pjesën veriore dhe mendojnë të ndahen nga Kosova, atëherë edhe shqiptarët në Luginë të Preshevës janë të gatshëm t’i bashkohen Kosovës”, ka thënë Krasniqi. /Koha Ditore/

KOMENTOJE