Dokumentari Plava dhe Gucia (VIDEO)

Dokumentari Plava dhe Gucia është një punim i Tring Digital që me pak fjalë tregon realitetin e dhimbshëm të shqiptarëve në Mal të Zi, pikërisht në Plavë e Guci.

“Pse janë asimiluar shqiptarët? Atmosfera rreth e rrotull flet vet. Këto qytete duken si kampe përqendrimi të pashpallura, ku ti mund të shkosh ku të duash por destinacioni i vetëm është askund. Ku nuk ka polic që të rrahin por ku sistematikisht ndjehet presioni dhe egërsia e shtetit…
Çdo gjë që e lidh këtë zonë me Shqipërinë është zhdukur në mënyrë perfekte, asnjë tabelë nuk është në shqip, asnjë rrugë nuk mbanë emra shqiptarë…”

PJESA 1 : http://www.youtube.com/watch?v=yvPwoM6HYu0

PJESA2 : http://www.youtube.com/watch?v=tuWkgttY2nE

KOMENTOJE