Sinishtaj kërkon definimin e simboleve kombëtare – Tahiri: Nuk kemi nevojë, janë të definuara

Deputeti i koalicionit Perspektiva në paralamentin malazias Vasel Sinishtaj kërkoi nga Këshilli Nacional i Shqiptarëve që të definojë flamurin kombëtar dhe simbolet kombëtare të shqiptarëve.
‘KNSH është mbi çdo parti dhe duhet që të definoi si duket flamuri ynë, cilët janë simbolet tona dhe cilat janë festat tona kombëtare’, tha Sinishtaj.

Në këtë kërkesë të deputetit Sinishtaj kryetari i KNSH-së Tahir Tahiri u shpreh se se nuk është e nevojshme që shqiptarët në Mal të Zi të të definojnë simbolin kombëtar pasi është i definuar dhe ai është flamuri shqiptar të cilin me shekuj e kanë përdorë paraardhësit tanë, citon Dan.
Tahiri poashtu shtoi se me përfaqësuesit e partive politike shqiptare dë të bisedojë rreth flamurit kombëtar, por thotë se çdo gjë është e qartë dhe nuk ka çka të shtoi më shumë rreth kësaj.
‘’Shqiptarët në Mal të Zi nuk duhet të përcaktojnë simbolin kombëtar pasi është i definuar dhe ai është flamuri shqiptar. Mund të flasim për caktimin e festave kmbëtare. Sai përket festave, deri më tani shënojmë Ditën e Flamurit dhe Ditën e Mësuesit të cilat festohen në të gjitha vendet ku jetojnë shqiptarët’’, tha Tahiri.

Ligji ri për rendin publik dhe qetësinë lejon përdorimin e simboleve të pakicave, që më parë duhet të definohen por nuk lejon përdorimin e simboleve kombëtare të shteteve tjera, në rastin konkret të Shqipërisë. /Ulqini Online/

KOMENTOJE