Kujdes! Tentativa për një përgënjeshtrim te ri ndaj Malësisë

Gjate këtij viti janë realizuar disa lëvizje qe e kanë vendosur Malin e Zi ne një pozitë qe ata nuk e prisnin, vendimin përfundimtar te statusit te Malësisë.

Kjo lëvizje u fillua me vizitën e deputetit shqiptar z. Vasel Sinishtaj ne SH.B.A., dhe si pasoj, një numër anëtaresh te Kongresit Amerikan, me një tonë ultimatumi te paparë deri tani, kërkuan nga qeveria malazeze te plotësoj premtimet e bëra për te ngritur statusin e Malësisë ne nivelin e komunës se vetme.

Edhe korrespondenca dhe takimet me Kryeministrin e Shqipërisë, z. Berisha, sjellën pasoja pozitive, dhe më në fund, gjate një takimi ne Budve, Kryeministri deklaroi se “kishte ardhur koha për Malësinë te gëzoj komunën e plotë”.

Komunikimet e vazhdueshme dhe letra e hapur drejtuar përfaqësuesit te Bashkimit Evropian nga z. Vasel Sinishtaj, si dhe përpunimi i elaboratit te ri dhe dorëzimi nga deputetet Shqiptar z. Nimanbegu dhe z. Sinishtaj tek autoritet kompetente qe me një saktësi te pa kontestueshme tregon se Malesia i përmbush te gjitha kriteret e duhura, bile më mirë se gjysma e komunave te plota qe ekzistojnë ne Mal te Zi, për te qenë komune e vetme, dhe kështu te ushtroj kontroll mbi resurset financiare, por edhe mbi aspektet te tjera te jetës ne Malësi. Pra, te gjitha këto aktivitete e kanë sjellë Malin e Zi ne një pozitë detyruese për te vendosur përfundimisht mbi statusin e Malësisë.

Vizita e Milo Dukanovic ne Tuz, javën e fundit, nuk ishte thjesht një vizite miqësore për te shpërndarë dashuri dhe respekt ndaj shqiptarëve, por një vizitë parazgjedhore e motivuar plotësisht ne interesat partiake, por edhe një tentim i fundit i politikes asimiluese malazeze për te zvarritur vendimin përfundimtar te statusit te Malësisë.

Shansi i fundit për politiken malazeze për te vazhduar me dominimin total te jetës shqiptare ne Malësi varet pikërisht ne ketë referendum qe e kanë paralajmëruar para zgjedhjeve te fundit, katër vite me par, dhe janë munduar, por edhe do te mundohet me te tera mjete, brenda dhe jashtë ligjeve, qe referendumi te pësoj humbje.

Qeveria malazeze do te insistojnë për këtë referendum te ashtuquajtur “konsultative”, dhe jo “ligjor”, sepse ky akt nuk është i mandatuar ligjërisht, dhe asnjë komunë e plotë deri tani nuk ka qenë e detyruar te mbaj referendum, por fjala “konsultative” e ka edhe një domethënie tjetër shume te rëndësishme, duke potencuar qe nëse referendumi falimenton, si e thotë vet Dukanoviqi ne fjalimin e tij ne Tuz, “kjo do te jetë fjala e fundit e juaja lidhur me fatin e komunës se Malësisë”, me fjalë te tjera, nëse referendumi nuk kalon, çdo një tentim tjetër ne baza ligjore nuk do te konsiderohet, sepse do te jete “vullneti i popullit” qe do vendos, një here e mire, fatin e komunës.

Referendumi “konsultative” nëse humb, do te përdoret nga politike malazeze për te justifikuar, tek faktori ndërkombëtar, mbylljen e përhershme te dialogut për komunën e Malësisë, por frikësohem se do te përdoret edhe për justifikime te aktivitet te tjera politike ne dëm te Shqiptarëve.

Ndaj, kujdes! “Dardha e ka bishtin mbrapa”. Ngelem plote bindje se qeveria malazeze shpreson dhe do te punoj ne mënyrë rigoroze për dështimin e referendumit, sidomos nëse ngelet ne duart e tyre dhe te aleateve te tyre për ta organizuar, drejtuar dhe ekzekutuar. E them këtë, sepse e kaluara na mëson shume. Sa thasë me gëlqere, sa metra rruge asfalti, sa frigoriferë e kondicioner, madje, sa pozita pune janë shkëmbyer për vota nga qeveria malazeze!

Jam plote bindje qe, sidomos për këtë rast, e gjithë makineria e politikes malazeze do te angazhohet për te siguruar dështimin e referendumit.

Po te vëzhgojmë edhe nga këndvështrimi historik, humbja e kontrollit absolut ndaj shqiptareve te Malësisë, për politiken malazeze do te ishte një disfatë e madhe, sepse kur krajl Nikolla, me ndihmën e vëllezërve te tyre rus, përgënjeshtroj Fuqitë Evropiane për ti dhuruar tokat pjellore dhe bregdetin piktoresk shqiptar, nuk e kishte në plan te i gëzonte këto vende plote shqiptar, por përkundrazi, pa shqiptar, dhe është e pa kontestueshme qe e gjithë politike malazeze, nga ajo ditë e deri ne ditët e sotme, ka qenë dhe vazhdon te jetë një politik qe avancon planin qe trojet shqiptare nen Mal te Zi te gëzohen nga malazezet, pa prezencën shqiptare.

A ekziston mundësia qe referendumi te dështoj dhe shqiptaret e Malësisë te votojnë te ngelen nen diktature dhe mëshirën e Mugoshes dhe klikës se tij edhe për një gotë ujë? Është vështirë për ta besuar, dhe ngelem plot bindje qe nëse referendumi do te realizohej ne mënyre transparente, te ndershme, dhe pa korrupsion, do te kaloj, por, si ceka më lartë, provat e te kaluarës na mësojnë ndryshe. Nuk do ishte hera e parë, por as e fundit, qe qeveria malazeze te manipuloj rezultatet e votimeve.

Pikërisht, kjo është frika dhe rreziku me a madh qe i kanoset mirëvajtjes dhe zhvillimit korrekt te referendumit, gjegjësisht, te ardhmes se popullit shqiptar ne Malësi.

Ndaj, ne bazë te ligjeve ekzistuese ne Mal te Zi, nder te cilat referendumi nuk mandatohet si kriter për kultivimin e një komune te plotë, shpallja e referendumi duhet te luftohet me tërë energji, sepse vet fakti qe një gjë e tille po kërkohet ekskluzivisht nga pakica kombëtare shqiptare, dhe asnjë komunë deri tani nuk është kultivuar si pasoj e shpalljes se referendumit “konsultative”, tregon diskriminim e qeverise malazeze ne baza kombëtare.

Nëse, anulimi i referendumit nuk realizohet ne asnjë mënyrë, atëherë është me rendësi te merren disa hapa konkret për te siguruar ndershmërinë e procesit te referendumit:

Votimi për referendum duhet te behet ekskluzivisht nga banoret e Malësisë

Kur qeveria malazeze i kishte për nevojë votat për pavarësi, nuk hezitoj te ftojë diasporën shqiptare te votojnë. Madje ajo siguroj një buxhet për shpenzimet e atyre qe udhëtuan për te votuar. Nëse vota e shqiptarëve te diasporës ka qenë e vlefshme atëherë, duhet te jetë e vlefshme edhe për referendum!

Referendumi te organizohet nga opozita nen mbikëqyrjen e vëzhguesve ndërkombëtar. Kjo mund te arrihet, te paktën nen mbikëqyrjen dhe prezencën e disa anëtarëve te Kongresit Amerikan.

Diaspora duhet te ndryshoj veprimin. Ne vend qe te krijoj përçarje dhe grupacione qe mezi presin ta sulmojnë njëra tjetrën, duke çuar ujin ne mullirin e atyre qe ju konvenon shpërndarje e shqiptarëve, duhet te bashkohet dhe te formohen një buxhet për te ndihmuar promovimin e referendumit dhe edukimin e elektoratit. Me fjalë te tjera, për te ju kundërvënë propagandës qe, pa dyshim, do te përgatitet nga politika malazeze dhe bashkëpunëtoret e tyre për falimentimin e referendumit.

Organizmi i një ekipe qe, shtëpi për shtëpi, te vizitojnë dhe bisedojnë me familjet shqiptare lidhur me rëndësinë e referendumit por dhe rendësin dhe potencialin ekonomik, kulturor, edukativ, civile dhe kombëtar te një komune te vetme te Malësisë.

Mirëpo, sinjali me i fuqishëm, dhe fitorja me e madhe do te ishte nëse populli i ndershëm i Malësisë, pa dallime feje dhe fiseve, sepse ajo qe na bashkon është gjaku qe rrjedhë neper venet ne trupin tonë, na bashkojnë varret e baballarëve tanë qe gjithherë u gjendën pranë njeri-tjetrin ne raste nevoje dhe rreziku, dhe nuk dalluan njeri-tjetrin ne bazat fetare dhe as fisnore, por derdhen djers e gjak se bashku për te ardhmen tone; qe ne zgjedhjet e ardhme ti tregojmë Dukanovicit dhe te tjerëve qe konkurrojnë ne bashkëpunim me te, se ne nuk urrejmë askënd, por duam dhe nderojmë njeri-tjetrin më shumë se te huajin, se jemi te ndershme dhe nuk na mungon inteligjenca dhe aftësia për te vetëqeverisur komunën tone; duke mos ju dhënë asnjë vote te vetme partive dhe personaliteteve jo-shqiptare dhe aleatëve te tyre. Përkundrazi, te votojmë vetëm e vetëm për partitë dhe personalitet shqiptare, ashtu siç bëjnë malazezet dhe kombësitë e tjera ne Mal te Zi dhe gjetiu.

Ky është rasti më i volitshëm, por ndoshta edhe rasti më i rëndësishëm dhe i fundit, qe te bashkohemi, ti harrojnë te gjitha ato qe na ndajnë dhe te fokusohemi ne ato vlera qe na bashkojnë, sepse e kemi për detyre morale por dhe kombëtare për tu bashkuar. Na detyron e kaluara e lavdishme e vendit tonë. Na detyron ndershmëria dhe besnikëria qe gjithmonë kanë qenë virtyt i Shqiptarit te Malësisë, por mbi te gjitha na detyron e ardhmja e gjeneratave te reja. Është detyra e jonë dhe detyrë shenjte qe ta sigurojmë ambientin ku gjeneratat e ardhshme te rriten dhe brumosen nen virtytet dhe vlerat e çmuara shqiptare. Përndryshe historia do te na gjykoj. Mos ta lejojmë qe ky gjykim i domosdoshëm i historisë ta mallkoj ekzistencën tone.

Pa marrë parasysh votimet tuaja te mëparshme, ky është një rast me pasoja historike, një moment kyç qe do te vendosë për te ardhmen e Malësisë, pra një rast qe me vendosmëri dhe pa asnjë hezitim te ju jepni votën partive shqiptare.

Ky akt madhorë do te dërgoj një mesazhe te qartë Dukanovicit dhe kolegeve te tij, duke ju thënë se jemi ne që do vendosim për fatin tonë dhe jo Mugosha, Dukanovici dhe te tjerët. Ky akt madhorë do te tregoj Dukanovicit dhe bashkëpunëtoreve te tij se respekti donë reciprocitet, dhe se shqiptaret nuk janë lypës as parazit, por një popull krenar, me një te kaluar te lavdishme te cilën e adhurojmë, dhe me nderë dhe karakter qe kurrë nuk mposhtet.

Ky akt do ti tregoj Dukanovicit dhe bashkëpunëtoreve te tij se jemi ngopur me premtimet boshe, me diskriminimin institucional ndaj shqiptareve dhe me trajtimin e shqiptarëve si qytetar te klasës se tretë.

Ky akt do ti deklaroj Dukanovicit dhe bashke-konspiratorëve te tij se jemi ngopur dhe nuk i blejmë dot ato qe shesin, sepse edhe deri tani kanë rezultuar ne gënjeshtra, premtime te kota, jo përmirësimin por denigrimin e gjendjes se shqiptareve, duke rezultuar ne vuajtje dhe shpërngulje masive ne emigrim.

Edhe Referendumi “konsultative” nuk është gjë tjetër veç një grackë e re politike e autoriteteve malazeze e sajuar ne dëm te popullit shqiptar ne Malësi.

Gjon Lulgjuraj
Florida, 27 Shtator, 2012

88 Comments

  • I neruoshimi Vuksanlekaj vet nuk muni kurrgjâ me komentua pa dijt se kush voton për Komunën plot t’Malësis,Malësorët a Malazest dikush po thot Tuzi e dikush Podgorica.Ni votojn Malazest ater mamir mos meja nis asaj marri.Kime kên mir e bukur menae prû jektû ligjin e referendumit ater mujm me diskutua sa t’doni.Gjoni Lulgjuraj ka fol bukur por nuk e prênoj konstatimin se e ka tan fajin Gjuanoviqi ose Bulatoviqi për situatën e Malësis.Kush e kû jân ata Malësor çi ja pajn krahin jârit e tjetrit.
   Për shêmul Nikoll Gegaj,jâri Lulgjuraj kryetari i Komunës e tjetri ën parti t’Bullatoviqit,kû asht maemadhja parti Shqiptare UDSH me Dinoshën, çi gati me tha,qysh se â le asht me Malazes.Jâta jân e zeza e Malësis.Kur te kalojn ata Urën e Zharrnicës ktej e me punua për t’mirat e popullit Shqiptar ater mujm me tha se e kan Malazest tân fajin.Siç tha Gjoni as diaspora nuk guxon mena çpartallis siç po thon disa se poi shijej kûjat dërshe politikanvet.Ni jem tan bashk ater ska ç’na bân Gjukanoviqi.

   • Per ner jashtu ashte Dode Gjeka jashtu ashte e kam shume respekt ndaj tejet…se din me menua e me shkrua e tlumt dora…se mknaq kur lexoj gegnishten e marti camaj, gjergj fishts e ernest koliqit. Kisha me dasht Dode tvishe me ta qit i got raki e me bisedua me ty. Se kam qief me di do gjana. Se per ner e hell topin ti cpesh jaty ku duhet,, se tye u marr me kakarllia harrojm se faji ashte perte zharnicet. E tlumt Dode Gjeka se mknaqe per ner

 1. Po thot mos votoni per Gjukanoviqin se ai ashte i rrot qen rrencit por votoni Vasal C***j se ai ashte Gandi i Malesis qe do tja siedh asaj lirine dhe dinjitetin e marrur per kambe per mase nji shekull.

  O jo more V***l Camaj me falni se gabova por Vasel Sinishten se ashte deputeti shqipetar me i pregaditur ne trojet shqipetare nen Mal te Zi.

 2. Veshtrim shum i mir dhe interesant. Shpresoj qe kjo situat ta vlersojn ket koment dhe sigurisht se ata qe e meritojn si Vaseli dhe Cungu do te perfitojn nga ky studim i zoteri Gjon Lulgjuraj.Aje nuk ju cungoj qe te votojn kush te deshirojn edhe partit tjera shqiptare, por vetem ato shqiptare se vetem ashtu mund te arritet suksesi ne keto zgjedhje. Mendoj se megjithate ne pjesen e dyt te komentimit te tije, aje spjegon se nese behet referendumi te jeni vigjilent ndaj gjukanoviqit dhe klikes se tije, se do te jua vjedhin votat pushtetaret dhe bashkepuntoret e tyre ne malsi. Ajo esht tani friga me e madhe dhe duhet te gjindet metoda qe ata te ndalohen dhe mos te vidhen votat nese vihet deri te referendumi per komunen e plot te Malsis. Te lumt Gjon studim i mir shpresoj se do te marrin dikush dicka nga ky punim.

 3. Nuk di si ke mendue, por ne baze te asaje qe shkruen, e ke fole te verteten per Vasel Sinishiaj. Aj e ka tregue vudhnetin e mire per malesore edhe pa ardhe ne politike, por asht problemi se ska me kan me punue. Per tjere Vasela nuk di.

  • Tan politikanat e Malësis po ikin nga Ulqini se ën Maësi nuk kan me kan me punua.Po pse nuk i bashkon ata Malësor çi po shkojn n’Ulqin prej Malësijt e po lypin atje politik- partnerat e jo me da përgjys mandatin me Ulqinak.Kur kameu pësua Malsija e me ken Zot shpijet ën shpi tvet e me pa politiken e vet.Do jan me Malazes,do me Boshnjak e do me Ulqinak ater nuk dij pse poja vêni fajin dikuj tjetër..Ti po thua se ska me kan me punua,jo more por nuk din me organizua punën e politikën, jâty asht problemi i politikanvet .A e lexove si tha Gjoni:duhet me shkua shpi për shpi ni don gjâ me organizua e jo me prit se se poti bân dikush tjetër punt tua.

   • Mos Dod ashtu se asht barre pasha besen. PO si po thua do shkojn me malazez, do shkojn me boshnjak e do me ulqinak. Si more burri dheut po i konsideron ulqinakt si te huaj. Burri en at mosh me qit kso fjalsh asht barre e tyrp.
    O more dod po kto jan zgjedhjet parlamentare e votojn tan shqiptart si Malsi, Ulqin, Tivar, Plav, Guci e Rozaj e tana ato vota shkojn en tnjajtin thes.
    Me votat e malsorve chi votojn per parti shqiptare ma nuk ije i zoti me fitua 1 deputet more Dod. Ba me votua tan malsort per shqiptar, pra tan per tnjajtin ater munet me fitua pak vota am shum se per 1 deputet por kjo nuk muj me noll se gati gjysen i merr Milluci.
    ti Dod ose ije en drejt ose ja fut krejt krejt kot palidhjje

 4. une nuk besoj se referendumi mun te deshtoj por nes deshton ater kishte me qen tyrpi ma i madh per popullin ton

 5. Sipas teje te gjithe duhet perkrahe Sinishtaj dhe te mos ket percarje nga diaspora, atehere problemet ne Malesi rregullohen. Kjo esht ni fushate ne favor te Sinishtaj e se di a jane ne gjendje Malesia ti besoi aq kur te gjithe ,perpos teje z.Lulgjuraj, e dine se ai ka qene ne ate parti te ati kralit qe ti e permend ne ket shkrim. Atehere kur z.Sinishtaj ti veshtirsohen rruget per deputet do kaloi si Dinosha ne diplomaci, tere jeten tue punue per interes personal, tue rrejt popullin. Sa per referendum ska fushate qe ndihmon, Malesoret sduhet ne asni mnyre te pranojn referendumin, duhet bojkotue, ti kerkojn te drejtat qe u takojn, jane autoktone, me referendume te merren boshnjaket, ata jan ardhacake. Esht anti kombtare per politikanet shqiptare te pajtohen me pushtetin per referendum e me sa jam i informuem une Sinishtaj esht ni nder ta qe ka kerkue referendum tash sa kohe.

 6. Krejt kjo analiz, e bere nga larg dhe duke mos e njoftur realitetin ne 90 % konstatimi eshte jo reale mos te thom ndonje fjale me te rend.

  Nuk ka mashineri qe e ndal Malesorin me votua per komune, mos e nencmo Malesorin more, Malesori ka tregua tash 20 vjet qe voton ne anen e drejt gjithe kohen. Malesori edhe kur ka qene nen kthetra te policis kam votua dhe nuk munesh me nencmua keshtu Malesorin.
  Ju nuk e dini ligjin, beni vlersime nga jo dija, me ligj referendumi behet vetem e vetem ne komunen urbane te Tuzit, jo ne krejt Podgoricen, lexo ka pak.
  Te deklarosh se nje leter e hapur e beni shtetin qe te deklaroj ate qe deklaroj ne Budva, eshte sa primitive aq edhe absurde, duhet te jesh debil politik apo zdi cfare kvalifikimi per me spjegua qe me shkrua apo dikush me besua ate.

  • Gota-lexoje shkrimin para se komentosh. Aj nuk thote se malsoret nuk do te votojn per referendum por do te votojn, ja lexoje, ” dhe ngelem plot bindje qe nëse referendumi do te realizohej ne mënyre transparente, te ndershme, dhe pa korrupsion, do te kaloj, por, si ceka më lartë, provat e te kaluarës na mësojnë ndryshe”, “Ngelem plote bindje se qeveria malazeze shpreson dhe do te punoj ne mënyrë rigoroze për dështimin e referendumit, sidomos nëse ngelet ne duart e tyre dhe te aleateve te tyre për ta organizuar, drejtuar dhe ekzekutuar”

   Ku thot se duhet me u votua prej Malsorve, menoj se don ti perjashtoj boshnjaket prej votes, pra nuk perment Podgoricen.

   Edhe ti Diaspora lexoje pak se ai thote me votua per shqiptar dhe partit shqiptare, pra nuk thote me votua as per janrin as per tjetrin.
   Lexoni para se te shkueni marrine pash Zotin.

 7. Per ner e respektuaka djukanovicin se ja shkruaka emrin si e don rregulli i gjuhs malazeze, por zdi a e toleron shqipja kete gja… Gjithsesi respekti don respekt, e ka mja kthye Djukanovici… E mir se tash di per ka me votua, dmth the Malsijak mos me votua rrencat, e mire pra

 8. Kryeministri deklaroi e jo deklaroj, kur do te mesoheni te shkruani ju te malesia.org? duhet katervjecharen edhe nje here ta kaloni nese e keni kaluar ndonjehere…

 9. Ky zotria porositi te bashkohemi: bashkohuni tha ai, nuk duhet te jeme te percam, duhet te jeme te bashkuar se vetem ne kete menyre perkrahet Vasel Sinishtaj.(bashkonju si tu thom une)
  Vazdon duke sqarue se Vaseli ka qene ne Amerike, ka fole me disa Kongresman dhe krejt i ka rregullua punt! Ai bile ka shkrue edhe nje leter, si mos te kite shkrua tjeter kush vec ai. Ka punue nje Elaborat, sa per dijeni ky ashte i treti qe ashte punue deri tash per Malesi. Tash po e fiton komunen, kurse heren tjeter do ti baj edhe disa takime tjera dhe do te shkruej edhe nje leter tjeter per pune tjera me te medhaja.. Por ky harroj me na kallzue pse shkoj Vaseli ne Bruksel kur shkoj me delegacionin malazezez tash vone. Besoj se dihet. Kurse para ketij udhetimi Vaseli donte me dhane dorhjekje, donte edhe me derdh gjak per flamur e per te drejta. I dashtuni John, keshtu nuk thirret per bashkim, por bane edhe me shume percamje. Mjert na me mendjemdhej!!!!!!

 10. Analize shume e mire. Po i lexoj disa komente chi po me cudisin si gotes, diapores , do baher mire se do tjera chi skan tjeter me ba por kallxojne per noj gabim shtypit hajt ska gja. Vet nuk po shoh ato chi po i shihni ju. Zotnia thot me u bashkua, me votua per shqiptar e jo malazes, nuk thot me votua per njarin as tjeterin por shqiptar. Aj kallxon hakun dhe tramen se Milo e shoket e ti nuk duhet me u besua. Pra nuk i kuptoj kjo komente. Ne mos u ka prek ne zemer se po i kritikon shkiet dhe rrenat e tyne ne krye me gjukanoviqin me shoket e tij. Ose ja paski inat kti burrit ose u paska prek noj tel kur ka kallxua hak per Millon e shoket e ti, se tjeter gja nuk kuptohen ktu

 11. Po, Gjon. Mire e ke. Person i madh qe merresh vetem me gjera madhore. E dime se jeton ne Tampa (sipas cirkuseve tua) e ndoshta te frigohet Gjukanovic se mundesh me nise ndonje rakete prej qendres raketore me te madhe ne bote. Ti ne SHBA dhe Vasel Sinishtaj ne Mal Te Zi. A pajtohet me ju Safet Butka- kushriri juaj.

  Mendja e madhe e zeza e te Zot, o magjistri dhe bussenismeni i malesoreve te Florides.

  • O pentagon ty t paska prek ne zemer fort duket se ta paska kritikua gjukanovicin. Nuk paske noj komnet ne ata ci ka shkrua por tash po e shan e ata. Burrat e nershem nuk e bajn ata.

 12. Z. safet butka dhe Gj.L,

  Sa per me u kallzua,kjo eshte nje analiz komplet marri dhe ska gja te sakt ne ta. Kjo me ja ba qefin vetit e me perkrah Vasel Sinishtaj, at rr***c te keq se aj me shoke e kan pru malsin ktu ku asht.
  Me duket cudi per ty Gjon qe jeton ne amerik cinuk i di gjanat ma mir Sa per Safetin e di se nuke din e se asht marr me marrina dhe drellina e rrena te kota qe vetem damtojn

 13. O Zefot, e cilla nuk asht e sakt Zefot, he, na kallxo. Ne mos asht e sakt ata ci shkrua per rrenat e Gjunoviqit dhe miqte e ti, per referndumin, per votat ci i nepen ati dhe partise te ti. Ku e ke fjalen more Zefot, se nuk kenke ne ta sot. A por po u vjek keq ty edhe disave se ka permet Vasel Sinishten. Vet nuk po shoh noj gja te pa sakt por te tana te sakta. Per ket safetin nuk e kuptova se aj nuk shkrua gja per ta, por duket se po u zehet gjaku disave kur permetet Vasel Sinishta. Cudi.

 14. Tan problemi asht se e ka permend Vaselin, per ata po e vlersojn krejt shkrimin si tgabuem. Mos te kite permend Vaselin ater pat me pas shum ma pak reagime, ater kishin me reagu vetem ata qe kan dicka personale me Gjonin. Pra ktu reagojn ata qe spo u pelqen pse asht vecua Vaseli dhe ata qe kan personale me Gjonin.
  Thjeshgt asht kjo edhe shihet prej larg.

  • Ashtu ashte zotni Camaj, duket se Vaseli jua paska pru gusht disave, por mujn me kete edhe shume te shtime prej malit te zi me shkrua kso marrinash. Por shihet se disa e paskan marr me inat te math ket pune.

 15. Nuk kam sha as nuk shaj kerkende. Koha e personave si John LLillxhuraj ka kalua kahere. Vetem nje minimum moralit te e kishte nuk kishte perkrah rrenat e Vasel Sinishtaj ,qe se bashku tradhtuan avokatin e njohur Josef
  Dedvukaj ,i cili u orgnizoje te gjitha takimet. Pyetni personalisht kongresmenet te cilet i genju Vaseli.

  Mini mund te meshefet sa rrin ne biruce. Ne Bruksel Vaseli ju bashkangjit Ferhatit. Elaboratin qe u pranua nga Shqiperia, Kosova, State Department, me urdhen te malazezeve, u mundua me e negligua.

  Besoni, se punet e John me duken cirkus. Ai sigurisht edhe kur vjen ne Malesi , SHBA i sigurojne nendetesen.

  Nuk ka kuptim ta sulmoje Gjukanovicin me rakets prej Tampa. Tuhet te respektohen femijet dhe gerate. Dihet, raketat e Gjonit gjithmone shkojne ne drejtim te gabuar. Aty ku nuk eshte John LLULLXHURAJ. Po ti more John cfare mendimit keni per Anton Lulgjuraj dhe Engjell Gojcaj

 16. Antoni e Angjellku hala jane te gjelbert, por do te pjeken. Fushalite e dine se me e tuk bostanin heret besa humbin me ta, e ti pentagon ha bostane te papjekun e ne dac edhe kukuj futja.

 17. Pentagoni sa per dijenin tende, por me teper te lexuesve te kesaj faqe,duhet te sqaroj se nuk kam gja kunder askujt dhe jo ne rradhe te par kunder Joseph Dedvukaj avokatit nga Detroiti,Juve Pentagoni apo askujt tjeter qe punon dhe kontribon per te miren kombetare. Por do te ishte mir te shkruash realitetin dhe te verteten dhe jo te shkruash dezinformata te tidha. Nuk eshte me randesi kushe ndihmoj ne ket bdrejtim sepse njeriu e ka per detyr te kontribojn dhe ndihmojn popullin e vet, dhe perfaqsuesit e vet,pra ata qe vet populli i ka zgjedhe me voten e lire. Sa i perket takimit ne Janar 2012 te kisha e Shen Palit, e kan organizua nje tubim te dielen mbas meshes dhe ate takim ku mueren pjes mbi 200 vet e ka udhehequr Luk Juncaj. Aty permes pyetjeve dhe pergjegjeve jan sqaruar shum gjana qe ju interesonin te pranishmeve nga deputeti i Malsis. Takimet tjera te deputetit neper Amerik me kongresistet i kan organizua aktivistet e komunitetit shqiptare. Me iniciativen e Luigj Gjokaj dhe ndermjetsimin direkt te biznismenit te njoftur Agim Lumanit mikut te ngusht te kongresmenit Gary Peters. Ne ate takim mueren pjes deputeti Vasel Sinishtaj , Ekrem Bardha,Gjergj Ivezaj,Luigj Gjokaj,Gjon Lulgjuraj, Joseph Dedvukaj dhe Dod Lulgjuraj si dhe te pasqyruara nga ACTV me drejtor Armando Shtiza. Takimin tjeter e ka organizuar Luigj Gjokaj me ndihmen e dr Fran Ivezaj, dhe aty mueren pjes sigurisht deputeti Sinishtaj ,Gjon Lulgjuraj,Fran Ivezaj,Palok Gjeto Camaj ,Luigj Gjokaj dhe Dod Lulgjuraj si dhe televizori ACTV. Kurse ne takimin e New Yorkut te inicuar dhe organizuar nga Luigj Gjokaj me ndihmen edhe te biznismenit Harry Bajraktari nga New Yorku, u organizua takimi i deputetit Sinishtaj me kongresmenin Eliot Engell ne zyren e tije ne Bronx, dhe mueren pjes edhe Harry Bajraktari ,Luigj Gjokaj, dheMark Sinishtaj. Ishte e pranishme edhe media e plot me gazeten Bota Sot,Illiria,Tv 21 i Kosoves,dhe tv lokal i shqiptareve te New Yorkut me drejtor Adem Balliun. Bashkebiseduesit Engell dhe Sinishtaj mbas nje takimi ma teper se nje oreshe , dhan e edhe pronancimet e veta per Media.Sa per dijeni te gjitha jan te filmuara dhe pasqyruara ne arkivat tona.
  Zoteri Pentagon spo mundohet askush ti mohoje ase veprimtarit e dikujt tjeter ase te Josephit jo se jo,sepse ceshtja shqiptare esht e perbashket, dhe sigurisht se cdokush kontribon ne menyren e vet, dhe kohen e vete, por nuk esht e ndershme ti mohohet dikujt nje kontribut, qe ka ber per tija akreditua dikujt tjeter ata qe si takon atije. Kushdo qe ka dhan kontributin e vet ne drejtime te ndryshme do te ja din zoti, pore dhe populli nje dite. Tek e fundit nuke ka edhe aqe randesi por mbase dikush po insiston ta shtrembrojn te verteten ateher duhet te thuhen disa gjera,ashtu sic kan ndollur .Ceshtja jon shqiptare ne Mal te Zi, nuk ka perfunduar dhe ase qe din dikush te na thon se kur do te perfundojn, dhe sigursiht vetem bashkimi kombetar do ti realizonte ato deshira, por edhe realitete qe ju takojn shqiptareve autokton ne mal te Zi.Te gjithe ata qe kan punuar dhe punojn per te miren kombetare zoti le ti ruajn ata dhe familjet e tyre, kurse te gjithe ata qe punojn ndryshe le te jet anasjedhtas.

 18. MONOPOLY
  Ketu me poshte mund ta shfrytezoni rastin te keni me mire nje pasqyre adekuate se sa “Nacionaliste” dhe te perkushtuar jane disa individ te Diaspores sone per rregullimin e te drejtave tona nen Male te Zi.
  Shiqoni ketu me poshte, atehere atje me larte, e vete do ta vertetoni sa te qelluara jane keto kerkesa dhe a po perputhen idete dhe qellimet e keti Analisti qe para pese vitesh i beri nje vizite “THIRRESE” Qeverise se larte malazeze te Medojeviqit bashke me disa shoke te vete ne krye te “Atdheu na Bashkon”.
  Keto analiza te Gjon Lulgjuraj do te ishin te qelluara sikurse” MBRAPA” mos te kishin “PSEHIN”,kur edhe ne gjume njerzit e dine mire se as Berisha,as Kosova,as Budva dhe as Kongrasi Amerikan nuk kane dore ne kto pune dhe nje vizite e tille e Vasel Sinishtaj ne nje zyre te Kongresit (qe eshte per te gjithe) nuk luen rrol apsolutisht ne politiken Amerikane derisa kjo nuk kalon neper dore te Kongresit, neper Rezoluta dhe neper duer te forta te Qeverise Amerikane.Kjo qarte dhe nga te gjithe neve ketu e dime se nuk eshte ase perafer realitetit,dhe me kete mos te mundohet dikush te score (marre) poena as bajrak per vehte.
  Thirrja e perkrahjes se Partive Politike Shqiptare dhe Vasel Sinishtaj nuk ishte asgje tjeter me shume se sa ekspozimi i personit te analistit qe bredhe neper idete e dogmantizmit ne ekstaze.
  Diaspora me lider te shoqatave dhe aktiviste te ndryshem qe fusin hunden ne politiken malazeze dasht e pa dashte jane ne sherbim po te ati shteti, e jona eshte te ndihmojme vellezrit tone ne kerkesat madhore te Autonomise Politike dhe Territoriale te tokave dhe popullit tone.
  Diaspora gjithsesi mund te ndihmoj ne afrimin dhe bashkimin e subjektit politik shqiptare qe te lene divergjencat qe kane dhe te behen sa me unik ne zberthimin dhe jetegjatjen e kerkesave tona nacionale te shenjta.
  ASNJE lider apo shoqate nuk ka te drejte te takohet me autoritetet malazeze pa pase mandatin e Diaspores liridashese e qe ajo nuk mund te ndodhe kurre.
  Nese Gjukanoviqi eshte aqe “SHPIRTMADH” e kerkon nga shqiptaret e Malesise referendumin per Komune te Tuzi, perse shqiptaret nuk e shfrytzojne kete goje te keti xhelati hilexhi per kerkesat e veta Autonome te mbare shqiptareve nen Mal te Zi.
  Gjukanoviq vete foli “Neka Narod odluci” edhe per shqiptare ne krejt keto treva te veta “Neka narod odluci”(populli le te vendosi)
  Keto e shume te tjera jane mire te kurdisura nga shteri “CRNAGOR” vetem e vetem qe Shqiptaret te harrojne bazat themelore te kerkesave te veta te te qenurit UNIK per ekzistencen e ardhshmerise se vete.

  —————————————————————————————————-
  PODGORICE KOHA JAVORE QERRSHOR 2007

  NJË DELEGACION I LËVIZJES “ATDHEU NA BASHKON” VIZITOI JAVËN QË SHKOI MALIN E ZI
  Interesim për statusin e shqiptarëve në Kushtetutën e re

  Një delegacion i Lëvizjes “Atdheu na bashkon” nga SHBA, i kryesuar nga kryetari Gjon Lulgjuraj, vizitoi nga data 16 – 18 maj Malin e Zi, ku zhvilloi një sërë takimesh me përfaqësues të pushtetit republikan, pushtetit ekzekutiv dhe legjislativ në Ulqin dhe Tuz, përfaqësues të subjekteve politike shqiptare dhe atyre joshqiptare në këtë vend, si dhe me intelektualë shqiptarë dhe përfaqësues të organizatave joqeveritare në Ulqin.
  Delegacioni u takua ndër të tjera me Presidentin e Malit të Zi, Filip Vujanoviq, përfaqësuesit e partive politike shqiptare, kryetarin e Komunës së Ulqinit, Gëzim Hajdinaga, kryetarin e Kuvendit të Komunës së Ulqinit, Xhaudet Cakuli, kryesinë e Komunës Urbane të Tuzit, kryetarin e Lëvizjes për Ndryshime, Nebojsha Medojeviq, përfaqësues shqiptarë të PDS-së dhe PSD-së, si dhe me intelektualë dhe përfaqësues të OJQ-ve të Ulqinit.
  Qëllimi i kësaj vizite, sipas përfaqësuesve të Lëvizjes “Atdheu na bashkon”, ishte vazhdimi i ndërtimit të urës së bashkëpunimit mes diasporës dhe vendlindjes, për t`u njohur nga afër me vizionin politik për përcaktimin e statusit të shqiptarëve në Kushtetutën e re të Malit të Zi, si dhe vazhdimi i iniciativës së marrë vitin e kaluar për të ndihmuar në bashkëpunimin më të ngushtë dhe sinkronizimin e veprimtarisë së partive politike shqiptare.
  Para vizitës në Mal të Zi, përfaqësuesit e Lëvizjes “Atdheu na bashkon” zhvilluan bisedime edhe me autoritetet në Shqipëri dhe Kosovë ku u njohën me situatën në këto vende.
  ​ .

 19. Gjon nji pershendetje te ngrohte se te gjitha kto qe i ke than jane te sakta…diaspora, gota e do lakuriqa tjere ktu, nuk jane per asgja tjeter vvec per te shkatrrua edhe nje te mire qe kemi ne kto zgjedhje: FORCA PER BASHKIM! pse jua them kte? duke pare veprimet e politikaneve shqiptare ne mal te zi tre muajt e fundit por edhe ma gjate ska alterantive tjeter vec kjo. I pari koalicion: me i forti ne Malesi me me te fortin ne Ulqin! kjo eshte normale e jo sic shprehet Dod Gjeka “iken ne Ulqin”. skan ik askund por e kan bashkua ulqinin e malesine ne NJE Dode. silur edhe tjeret tu bashkonin me kete koalicion atehere shqiptaret do te delnin me te forte…por GJERGJUSHA, ZENKA, BARDHI, E FATMIRI E ANTONI kane ba veprimin ma te mire per skenen politike shqiptare ne Mal te Zi? PSE? Sepse ket here pastrohet skena politke shqiptare dhe mbijetojne vec ata qe meritojne: Antoni nuk kalon, dashte zoti e nuk ban HARAKIRI me 15 tetore, Gjrgjusha, Bardhi e Fatmiri nuk kalojne-shkojne ne histori….Vaseli e Genci kalojne sigurt e edhe UDSH….perfundim: Nese FORCA PER BASHKIM dhe UDSH-PPD kalojne censusin e nevojshem prej 0.7 perqind, e tjerat jo, atehere votat e djegura nuk digjen por i ndajne kto te dyja dhe me automatizem do te marrin nga PLUS EDHE NJE DEPUTET; e nese censusin e kalon vec FORCA PER BASHKIM-cka une shpresoj te ndodhe me gjithe shpirt, atehere te gjitha votat e djegura i kalojn asaj dhe del se nga 5500 vota sa ka aktualisht ne kto zgjedhje i fiton edhe nja 6000 tjera-te atyre qe deshtuan ne zgjedhje dhe behen 11500! nese mali i zi ka 512 mije votues dime se ne votime dalin rreth 65 perqind athere per nje deputet shqiptare nevoiten rreth 2800 vota shqiptare! nese pjestojme 11500 me 2800 na del se ne parlament do te kemi 4 deputete: Gencin, Vaselin , Zana Sarvan dhe Nazif Cungun, pra edhe femren e pare shqiptare ne parlamentin malazez…une mendoj se ky do te ishte suksesi me i mall ne historine e shqiptareve ne Mal te Zi…se paku kete here te bashkohemi ne kto zgjedhje dhe ta bejme realitet kete qe thashe se ky eshte rasti ma i mire ne parlamentarizmin mbi 20 vjecar malazez dhe asnjihere tjeter nuk do ta kemi kete rast…Ky ligj zgjedhor eshte share nga shqiptaret por kto zgjedhje tregojne se ai eshte me i miri ndonjehere sepse mundeson 4 e besa sikur t votonin shqiptaret per shqiptarin edhe 5 a 6 deputete…jam i bindun se deri ne zgjehdjet tjera, pas ketyre, mali i zi do ta ndryshoje perseri ligjin zgjedhor…mbajeni ne mend cka ju kam thane dhe votoni te gjithe Per 4 DEPUTETE SHQIPTARE…

 20. O ti cuditem
  edhe mua po mvje cud si nuk mujte per 20 vjet me gjet ku pshehet harusha

 21. edhe ti safeto nukpoithua tana tsakta kto lajme ci shkrove Por ti ie psua me rrena

 22. ti gechetrieshi keke i mecim po ku e more ti at kivet ci po mujke me perri aq shume pa u pa me tjer njerz po ku eke lexua ti se pa tlla leje diskora nuk po guxuajka kush mu pa me malazez. aman jrebil po ti i fort keke. pa ha he burr hajde ti e na i rregullo punt kush asht tue tprua. pahajde i her

 23. PASHA ZOTIN qenke teper optimist. Dashtë zoti të jetë ashtu por unë jam skeptik. Unë kamë thënë se shqipatret kështu të ndarë në katër kolana nuk meritoj votën tonë, por vetëm bojkotin e asgjë mpë shumë. Por megjithatë jam dakort se nese duhet ta shfrytëzojmë të drejtën qytetare, pra votën, ajo duhet të jetë për FORCËn. Por……

 24. Ato qe kan shkrua Gjoni dhe Safet Butka jan te verteta, dhe kushe se don realitetin gjithmon gjen thashetheme dhe bishtni ne pasqyrimin e ngjarjeve. Megjithate sesht per tu cuditur, se ne i kemi zakon kto pun me u cpif dhe me ctua ose me dnua nga ngjarjet qe kan ndollur apo ndollin me ceshtjen ton te shenjte kombetare.Gjon je ne rregulle, dhe vetem gjelozija e disa njerzve mundohen te jua ulin vlerat kombetare si njeri dhe si familje. Ju per 30 vite keni udhehequr radioprogramin shqiptar ne Detroit dhe Florida dhe sikur mos te kishit ba gja tjeter se e keni treguar vetin si njeri i dedikuar per ceshtjen kombetare.Ke ba ma shum se ata qe nuk bejn asgje vetem e kan gjet dhe kritikpojn permes ketij interneti qe e kan falas dhe vetem u bjen ketyre pujave dhe shajn e ofendojn njanin e tjetrin.Vetem vazhdo Gjon,Vasel dhe ju te gjithe qe punoni mos u ndaloni dhe mos pushoni nga akuzat e atyre qe kritiken e kan ba zanat te jetes dhe ushqim te shpirtit.

 25. O I mjeri ti o more Zefot thell ke hi I sulmove Grechen e Safetin tash keme pa shkrim e histori sa te duesh hahaha

 26. Vëllezër , Gjon Lulgjuraj është një përson që meriton rrespekt maksimal. Ne besoj jemi të vegjël ta kritikojmë këtë personalitet të çmuar të diasporës. Ai ka bërë një analizë të saktë nga e cila ne si votues duhet të jemi të kujdesshëm që të votojmë vetëm shqip. Ndoshta , me të drejtë i merret për të madhe pse favorizon Vaselin, por si gjithë ne edeh ai ka të drejtë të japë mendimin e vetë. Ndoshta edhe ka të drejtë. Unë Vaselin e njoh dhe e vlerësoj si një politikan që i njeh ligjet dhe kushtzetutën e vendin, pra me një fjalë është i përgatitur.. Përveç kësaj Vaseli mendoj se fjalët i ka shumë të bukura, por sikur jam skeptim në to. Nuk më duket i sinqertë në atë që thotë. E vërtet se Politika don politikë, por mbrapa saj duhet të qendrojë sinqeriteti dhe qendrimet e palekundura për çeshtjen kombëtare. Me thanë të drejtën ky njeri nuk më duket i till, pra fjalët e tijë janë më shumë dokrra.

 27. Nuk dua te hyj thedhe ne teme. Duhet te pres qe John Llullxhuraj te arrije ne Malesi. Tani eshte ne mesin e Atlantikut i percjellur nga flota e gjashte. Diteve te tjera nuk kam kohe tr bisedoj me te. Gjithmone eshte ne mbledhje.

  Po thoni Antoni e Angjelli duhet me u ba kunguj. Ateherena jane te rije

  me i hangar. Edhe 22 vjete. Deri atehrrna me duhet te ju ha juvet.

  Deshta me shkua ne ambasade te Karadakut por po frigohem se GRECHE po me fotografon.

  Pasha zotin… Me vjen tyrp me e permende emrin e Bardhit, Vaselit dhe Dinoshes me shoke

  Vaseli mujti , se paku, me suspendua punen, kur u pru Ligji mbi ndarjen teritoriale, i cili parashef referendumin.

  Askush nuk mund te krenohet me sukseset per formimin e Komunes, sepse te gjithe nuk munden me arrijte te e shpetojne Malesine.

  Vaseli me shok pruni Nikoll Gegaj, UDSH dhe DPS me Boshnjake. Deshti te ishte deputet dhe Kryetar i komunes kurbane.

  Tani perseri do i japin votat DPS duke mos u terheqe si njeriu me rrenc dhe me i pasukeseseshmi ne Malesi.

  Ne jeten time nuk kam pa njeri qe rren su Vaseli.
  Do shohim cka do thojne populli diten e zgjedhejeve.
  Po te njejten gje si u deklaruan ne zgjelljet lokale.

  • i fort kenke PENTAGON…shihna me 14 n mbremje dhe do te cuditesh me vetin, do te kujtohet ky shkrimi im dhe do pyetesh kush asht ky njeri per te cilin mendoja se asht i marr qe i ka tamam e ne pike! une po te them se ky eshte rasti ma i mire ne historine tone 20 vjecare per te spastruar skenen poltikie shqiptare ne mal te zi, dhe ta disjsh se pa u pastrua kjo skene na skemi perparim ne kete shtet kriminogjen kryekeput. Atehere zgjidhja ewshte Forca per Bashkim ose UDSH, sepse jane me te fuqishmit dhe ne fund do tju duhet me zor te bashkohen. Une sygjeroj ty e tjereve Forcen Per Bashkim e jo UDSH. Pse- sepse anatret e UDSH jane duke ikur tek Forca Per Bashkim e jo anasjelltas…per tjeret sdua te flas me se ata jane do lakuriqa, tradhetare, hajna e diktatora…asgja ma shume…tung dhe ndrro menje pak edhe nese Vaseli a dikush tjeter te ka rrejt ndoj sen, mkan rrejt edhe mua, por mkan rrejt kta tjeret ma shume se paku nja nji milion here-e plus kesaj jam njohes i disa ngajrjeve 5 vitet e fundit nga shume afer…tung dhe VOTONI NUMRIN 9

 28. Rrofte Republika Autonome e Malesise, ne krye m Vasel Sinishtaj si kryetar dhe JOHN LLULLXHURAJ MINISTRI I PUNEVE TE JASHTEME. Meritat per formimin e komunes le ti ngelin Vaselit, safet Butkes dhe Jhon

 29. E te marrte dreqi more PENTAGON keka nje tip interesant. Po ku mujne edhe me dasht Vaseli<Gjoni dhe Safeti me ba komunen, ate e ban vetem vota dhe vullneti i populli. Nese populli dakordon per referendum, le ti masin mir punet se e fiton ose mos te marrin ate popull ne qafe. E ti baju serjoz dhe diskuto si te ka hije dhe mos ban kso provokimesh te lutem sinqerisht.

 30. Sa ma shum chi te shahen e perchahen partit shqiptare dhe lidert e tyne aq ma mir per DPSin. Kshtu chi mendoj se shumica ktu qe shajn Vaselin Sinishtaj, Maliqin Cunmulaj ne njaren ane e Gjergjin Camaj, Niken Gjeloshaj tjeren ane apo Nikollen Camaj etj nuk jan aspak votues as perkrahs te partive shqiptare. Kta komentues mduket se jan votues te DPS dhe shum mir po e kryejn detyren e tyne.

 31. Besa mire ka tha DODGJEKA se ju mase parit duhet me bashkua ni tavlin kokerllak e me bisedua se me kjen tavolina kater qoshe dron doda se vriti ne qoshe

  Tjetra thot DODA chka baje kta tante ne Ulqin shkojn me u flladite ne uje te gjelm va lupe ashtu

  Tjetra duhet me pastrua i her malesin mire ater me shkua per tej ZHarnicet

  Tjetra po ate dit ne Tuz pse se dual doje burr a doj student a doj intelektual malsiet po foli Djukani me fol e mej kallzua pore gjicka po po o oo me kje na ne Malsi tjeter katk kite mo ktua haaaaa haaaaa

  • O pasha zotin duhet me godit i tablin t re se jaq shume lidera kem ci sna i zen…plus edhe n cdo takim vijne ka 4-5 kshtu ci prej 11 partive politike shqiptare na bahen nja 55 pjesetare te tryezes KOKERDHAKE, ater as kun me vu skem por duhet me godit i hotel RISHTO….hahaha…bela DodGjeka, se jeton n Gjermani ka munsi finansiare me na e porosit e me na e pru prej atje e Hotelin po e improvizojme me do cadra gabelash prej konikut e diqush po ja bajme…o ska tryeze as Kokerdhak as Kater qoshesh per Antonin ci ka ekspert me zhvillua malin e zi, per Nike Gjeloshin ci ka harxhua paret e neve, per Gjergjushen ci asht ken te Mugi me hjek Maliqin, as per Fatmirin ci ka tradhetua bab Dinoshen e tash po don edhe Axh Cungun, as per Bardhin edhepse ky ka ba dicka por asht diktator…n ket tryeze mujn mu ul vec dy-Vaseli me jata 3 mije perkrahes e Nazifi me njata 4 mije te tijet….kta tjeret edhe ne mira u takoshin me jari tjetrin.

  • A din pse e dua tavlinën kokrrllak?Me têj tan jekta Malësor n’tavlin me katër qoshe, nuk kin me dijt kâ me vû n’krye t’vêtit ate po drua se po vtiten dërshe vetit, aq mir shkojn jari me tjetrin,e dyta edhe mae shtir puna asht se ki meu dasht me vû Vaselin n’krye t’vêtit se Marashi i ka shkrua katër Hotnjan e i Grudjan .I zot shpijet nuk ka dijt me organizua familen se çka me punua nesër, ater ka shkua kojshis nar pixhere me digjua se çka po bâjn ata. Jâshtû punojn edhe politikanat e Malësi se nuk dijn meu organizua ater ma kollajt asht me pa Malësija zotin e shpis ën Ulqin e mos me trokat kryet e vet .Për me pastrua Malësin mir ke tha e çka i shkon fjalimit,nuk kam tha mos me lân Millin me fol por si nuk i bjen dërmêt politikanit s’yn me organitzua i bashkin n’Tus pa ardh Milli,ose siç th Gjoni me shkua shpi për shpi e me nigjua popullin se çka thot. Falemineres DeçJiqi çi ma ke dhan rastin mei çkjarua jekto gjâna.

 32. pach qite mendet se edhe duhet me rrah kaj her ne tavolin Besa jashtu de mose tjeter de ne jat dreq tavolinet me sielle

 33. Kot e keni ketu disa qe po munohi me sha Vaselin ,Gjonin etj Duhet me e dit se Vaseli asht politikani ma I pergaditun ne shqiptar ne mal te zi. E kta e ka deshmua edhe pram ne tvmz.

 34. Vec nje spjegim se ka ketu qe nuk e din ligjin. Votat qe nuk kapin 0.7 % jan vota te djeguna dhe nuk i kalojn askujt vec DPS, pra askush qe nuk e kam 0.7 % nuk i mbledh votat e shqiptarve perpos DPS. Ky pasha zotin spaska lidhje me met te kres per kyt pune.
  ato lista qe marrin 0.7% bahen bashk krejt dhe si te tilla marrin pjese ne ndamjen e mandatit.

  • allahallah GOTE… po si i dajna nese te gjithe arrisini 0.7-ten? hajt ma sqaro pash zoten se dua me qesh pak, a din sa asht 0,7 ne numra ne kto vota? sipas te gjitha procesve zgjedhore qe nga 1990 ne mal te zi dalin rreth 65 perqind te votueseve. ne rastin konkret ata asht ne numra rreth 400 mije votues. 0.7 perqind asht dikun rreth 2800 votash zotni…bane dhogarine ma mire pak! si do te dukej skena nese cdo list shqiptare i ban kaq vota, sepse duhet me dijt rreth 15 mije vota te shqiptareve ne cdo zgjedhje u shkojne partive shqiptare-tjerat ndahen tek subjektet tjera….zotni, aj qe kalon 0.7 perqindshin, e nese askush tjeter nga shqiptaret nuk e kalon kete census-atehere te gjitha votat te ashtuquajtura “te djegura” i kalojne atij subjekti qe ka kalua censusin e jo DPSit as kujt tjeter…ky asht ligji i ri zgjedhor GOTE> prandaj kam thane se asht ligji ma i mire deri tash por politikanet nuk kane dijte me e sqarua sepse kan mendua se do te bashkohen NJE. Nese kalojne dy subjekte kete census, atehere ” votat e djegura” ndahen mes tyre sipas perqindjes qe kane marre ne vota GOTE…nket rast tek t asht thye bishti por paju dikun se muc mu rrxua

 35. Ti Joni I Lulgurit kenke shum I brengosur per malsi ,po ti Von Je kych ne cheshtjen e vendlindjes nga ni here po bjene ne gjum e ater paraqitej para zgjedhjet ne malsi .
  Per kete Je pak I dyshimt se per kene punon.
  E ti safet butka ne chave b……en me luvigjj gjokaj me ate halamet burrit ,kur te bisedosh per malsi mos e nyj muhabetin me ate sh””””,se e dim sa ka Punua (“”””) per malsi.E ti Grech shkurton pak se ja tepron , Por Jep kshilla sugjerime plane e ide je politikolog, jurist,ekonomist,diplomat,ushtarak,liridashes atdhedashes ,nacionalist e patriot, ban si ti ke shkopin magjik e ne tjert nuk dime gje,

  Ktheju malsis beni veper ato qe po I shkrue ne letter,
  E Ty pentagon ta kam borch nje kafe

  • vjosa, nuk asht e vertete se gjoni asht kyc vone….gjoni asht i kycyn tash se paku 35 vjete per ceshtjen e malesise e shqiptareve ne ballkan, por duket se ti je kyc vone dhe nuk i din as gjanat elementare…mos u idhno por ne kete aspekt nuk dijke asnjisen…gjoni lajmrohet ne cdo parazgjedhore-sepse e din mire se ndryshe smund te kontribuoje ty e shokeve tu, ne kete menyre ai deshmon kapacitetin, pozitivitetin, intelektualizmin e gjithe anet e mira qe ka, asgja nuk ka than gjoni ne kete rast cka nuk e kemi dijt, na qe jemi normal, ata qe jane jonormal i dine ndryshe, shiko incizimin ne QIK para disa ditesh dhe e kupton edhe zogu i gomarit e jo ma ti…

 36. O ju disa……..
  po va kallxoj kma thjesht se duket se nuk kuptoni………………
  si asht e si duhet me ken:
  SI ASHT:
  _____________________________
  1).politika “shqiptare”+mosdija+mospuna+ shum parti=0(gjendja e shqiptrve ne mal tzi,paflamur,pa OPSHTIN……………..
  2). “politikanet” +karrika= $2000 ne muj, mir per xhep
  3). deputete+karrika= penzioni i majm,mir per xhepin

  22 VJET THUMUNA

  SI DUHEJ ME KEN:

  1) POLITIKA+DIJA+PUNA ME SHPIRT+JO SHUM PARTIVE+JO SHPERDAMJE= SUKSES

  TASH PO U DVES JUVE CI PERKRAHNI TKEQEN E KRIJUME PREJ M.Z. PERKRYE KTYNE CI PERKRAHNI JU KU I KINI MET CI SMUDNI ME I MARR VESH KTO GJANA
  KU I KE MET TI GJON CI NUK NA MSON SE CKA ME BA ME TERNUA SITUATEN.
  BIZNISI CI NUK KA SUKSES PER 1 VJET DUHET ME U DRY OSE MEJ TERRNUA NJERZIT CI PUNOJN ATY
  KY BIZNISI YJ NUK KA SUKSES PER 20 VJET E JU DONI ME PAJT ME TNJAJTIT NJERZ
  HALLO HALLO
  KUR DUHET ME U PSUA U IPA SHKOLL ATER MATNJE PUNEN KU INI

 37. gjon lulgjuri te lumt ti je puntuor ipa lolshim malin e zi do ta sunojn shtetet e bashkuome e unioni evropjan kush kite than se serbin dota sulmojn nato kur kush se ka besua as mali i zi nuk i beson do gjana por kan me u pa ti gjon me disa shqiptar kini ba pun te mathe u lutem mos naloni por vachdoni j nuk ini kundra as ni gjeveri as fe por per drejtat njerzore chi as ni populit mos ti mohohen malsia me komunen e plot me vasel sinishtan e maliq chunmulen kishin me ken lule shtetet e jashtme kishin me investua e nimua kta nuk asht kudra kur kuj por a ini per malsin a ini kudra malsiet tu gjon tan polikantve chi munohen per malsin u dishroj chdo te mir kta sasht kudra as komit gjeveriet as fejet por per malsin

 38. Lexoj me vemendje problemet e Malesise si te ishte nje shtet 3 milionesh.
  Njerzit ne kryesi nuk jane te afte te gjithe jane te shitur, Vasel Sinishta , Nikoll Camaj , Mehmet Bardhi nuk shkojne deri ne Tirane dhe nuk eshte larg me nje makine si me ba nje “eskurcion” do ishte kene . Une i kame thirre te gjithe keta qe te marrin rrugen per Tirane se me ka kerkue ministri i jashtem i Shqiperise qe e kane deren e hapet, vetem te vije dikush prej shqipetaresh me pozita me bisedue per ndihme se cka mundemi me krye ne investime ne ekonomie, kulture apo tjera gjera. Vaseli kur e thirra mu pergjigje pa tregue interesim per ate pune. Ma tha se : “na rezervo nje Hotel dhe bene marreveshje me ministrin na siguro udhetimin si me e be”! Une u mahnita per konditat qe mi bani me ba nje udhetim ne Tirane nga Tuzi, une isha i shoqeruar me 2 persona shqipetar kur u be takimi me ministrin dhe me thote: “Nuk duhet me be nje pregatitj tjeter vetem te thone se jane nga ju Sume Gruda” . Dhe ata nuk u interesuan nga karejrizmi ndoshta e lane me fjete ate oportunitet secili ishte i njetit mendim si te ijshin te porositur nga Mali i Zi , per te bere dicka ne ate takimin do ishte be e mundur dhe pa ndihmen time pa mue me shkue ne Shqiperi . Shqiptaret kane shkue ne Tirane per te kerkue ndihem per ne ne kohe me te veshtira ne kohen e “Ahmet Zogut”. Sikur nuk interesohen me be gjera qe nuk u pelqejne Malazezeve.
  Ata interesohen me be jo me shume. Prifterinjt dhe Hoxhllaret qe i kemi harrue si ne kohen e “Komunizmit” ata duhej te jene te lire dhe te dalin haptazi me ato kerkesa qe dishron populli e qe u nevojitet popullit te tyre e mos tua lane vetem deputeteve malazeze me ju dhane popullit nje tjeter rruge nje tjeter udhe rrefyese nje tjeter drejtim jo me u kalbe nder sundim te huaj.
  Keto jane sa diskutime qe ishem i detytururar qe te ishit ne dijeni nese jane te
  randesishme per lexuesit.

  • Sum Gruga, me cudite fakti si mundet ni njeri kaq i zoti qe takon Ministrat e “jashtem” e te Mbreshem e mos te ket aq guxim ta shkruaj emrin e mbiemrin e vet, por na flet ketu si ato grate e kqija.

   Te gjithe kete shkrim edhe ne se jane te gjitha te verrteta kur nuk e nenshkruar autori atij shkrimi i thone RREN-A.
   Problemet tek ne shqiptaret e Malsise jane se ja nuk duem ose i tyrperohemi vehtes te dalin dhe te japin mendemet tona dhe me ne funde shkruhet emri i personal, e jo Sum Gruda.

   Zoti Sum Gruda mbasi qe familja te dha ate emer te madhe, me cudite sado pak ky komenti yt. Tu me pas ato lidhjet te forta me Ministrat e “Jashtem” por me siguri edhe me te tjeret a nuk mujtit ju ti bindesh kta ministrat tu per ndoni perkrahje, ndoshta me siguri nuk ta kishin besimin. O hiqu kuvese Grave te kqija e ske nevoj me gjuejt me gure e me mshef doren se per bese po ka kush me na e be pa mja be njerit tjetrit.

   Shifet edhe kesaj here kush esht META kryesore per te sulmuare dhe te penguar jo me te verrteta per me cpifje dhe rrena. Keto nuk jan ide te shqiptareve as te malsise as me gjere. Kyt ide qe me ni fjale per me “vra vetin” vjen nga pushtiti i malit te zi se jo qe jo nga shqiptaret. Shqiptaret e kane nje tjeter qellime ata mendojne si tju marrin dhe ti kthej votuesit qe mos te votoj ndoni parti tjeter vec ato shqiptare.

   Polika malazeze nuk i problem disa Deputet shqiptare, problem ka Vaselin kjo ka tregua me ckatrresen e Alternatives Shqiptare dhe po shifet edhe sot me Forumin e ri, vetem ndryshim ka kushe po paguhet tash… ket here paguhen disa persona nga Diaspore kurse ater jane paguar miqet e tyre.

   Tung,
   Pashko Sinishtaj

   • zotri passini e azume gruda, keni komentin e shkrimtarit kosovare KIM MEHMETI i cili nder thjera shkruan se qeveria e tiranes dhe ajo e prishtines i kane lene ne akull shqiptaret ne mal te zi dhe ate per in teresa personale e individuale…perndryshe sume gruda rafte pika permjedis krejet, ose na e gjej nje deklarate te zyratreve shqiptare e kosovare qe na perkrahin ne ndonje aspekt pervec atij ekonomik-investimeve ku ata duan te jene perfituesit kryesore-qe e ke thane edhe ti vete ne shkrimin tand…asnji perkrahje politike nga kto dy qendra nuk e kemi pas tash 100 vjet sume gruda…shko dhe …. n …. edhe tyi me ta se sna duhen gja jo kta dhoj kriminelash sume gruda…passini – i vetmi ka mbet vaseli problem, se cungun ende nuk ja dine qellimet dhe edhe debatet ktu te tregojne se te gjithe qe sulmojne -sulmojne vec vaselin e asken tjeter, ose nuk i sulmojne tradhetaret tjere qe jane te gjithe tradhetare, per para, per emer, per vjedhje e per ment t krese, tjesh i bindun Vaseli ka mshtetjen edhe te atyre qe jane kunder tij sepse e dijne se skan ku myten tjeter vec bahen se jane me millon e tjeret kriminele…shyqyr qe erdhi dita me u dijt kush jane tradhetaret….per ne diaspore ti i din ma mire se une se kush i n dau biletat me ardh me votua ne referendum, quhet zoran ai e edhe do tjere, dihet edhe kush ka ardh e sot ne votime nuk vijne, erdhen per te miren e malit t zi por nuk vijne per t miren e malesise…o sume gruda, shko bane sh”””n, vflladite pak e ndoshta edhe e perdore ma pas, men oj mas ci vaseli ti marre tre deputete kete radhe…tung

  • Tân politikanat e Malësis bijen nar fik e hapin gojën e presin mei ra pupaci ën GOJ.Poti burrat e dheut ata nuk dijn se mujn me hip n’fik e me tuk, por presin mei ra kur t’thahet

   • dodeeeeee, njani ka pa hip en fik e ka pa hanger kukullin….ti e din kta ma mire se vet por leni politikant me ba punen e tyre, puna jone si njerez te ketij trualli asht tu nimojm e jo tju qesim derkamcen dode, kollaj a me fol vet en kshev, ti n gjermani, e tjhetri n shtetet e bashkueme….hajt eja ktu, kur t duesh ti, bane nji planprogram si duhet e vete ti gjej njerezit met nimua ne cdo mnyre….por ti nuk e ban ata por lyp tavlina kokerdhak….jane shtrejt mej ble dode se jem shume shyqyr zotit e ma shume kjoshim….per mos me hjek zi, merre nji qendrim e thuej se kane duhet me perkrah tash e jo me rrena e kacarrena si din ti…thueje-shprehu dode kush asht me perkrah, nese duhet me bojkotua a me votua millon tand thueje…vet jame per vaselin dhe kushdo asht kunder asht i marre, i cmendun, shpijun, i paguem, hajn, e tradhetare dode…kete here e thom me bindje kta e ke me u bind edhe ti me 14 ne mramje…puq dode

 39. Jam njohes shume i mire i rrjedhave politike ne mal te zi, prej fillimit te pluralizmit politik e kendej,mendoj kryesisht per sa i takon politikes gjithshqiptare .Kanceri ma i math, si i forumit demokratik te shqiptarve,ld ne mz ,unjonit demokratiki dhe keto tash se voni si forca ,iniciativa ash…………………………..e sa e sa tjera,pra kanceri dhe armiku me i madh ka qene PENTAGONI (pentafronti) ,i famshmi dr.P****e Camaj.Ne vitet 90-ta si promotor i bashkim vellazrimit,dhe kundershtari ma i flaket i partive politike shqiptare duke i quajtur si te demshme per politiken ne mal te zi.Edhe per faktin qe ai emigroj ne amerik (per arsye se nuk ia arriti qellimit qe me politiken titiste te behet faktor ne m.z) ai edhe sot esht shum i demshem duke i imponuar FIGURA TE CAKTUARA politikes shqiptare,e lufto ata persona qe shifen si nje alternativ per te levizur dichka per te mire.Malesor burra e ndershem nigjoni cka ju thot DAJA ,votoni numrin 9…..me shpirte jau them Vaseli e Genci jane me te miret.Ju pershendet DAJA

  • @ daja ,

   Jam i lumtur kur shoh qe ka njerzer qe i njohin kaq mire faktet.
   Dmth. sa i perket P…. Camaj dhe jetes dhe vepres se tij, si en te kalueren ashtu edhe sot ke permbledh gjithcka. Edhe mire ke ba qe nuk e ke permend prej ka finansohen tana sto aktivitete anti malsore.

 40. O te them te verteten DAJO se edhe une nipashi pajtohem 100% me ate qe shkruet se njeky Dr.. Camaj deshti edhe me shpetua Jugosllavi e atehershme te Ante Markoviqit, bile pati dal edhe ne Kosov te Rugova,Surroi,Skelzen Maliqi e te tjer dhe donte me i bind edhe palen Kosovare me nejt urte dhe me mbrojt Jugosranin e tijna, qe aqe fort e ka dashte, dhe duket se e don edhe sot. Dajo ne 10-tshe e ke qellua.

 41. daja,daja na vjen daja ,,daja vjen dicka bjen
  mos pruft gja most arllt ma. E mercite zoti mir poj dike punt
  se me pa ba si katha Dr. Paloka para 20 vjetsh nuk kishim me ken kujem
  poti kur si di punet mos u merr me to

 42. E merrcite zoti more daj po ti lexoje formulen teme se gjicka ke tkjart

  • o zefooooote….formula jote asht e dr paloks…e jo e ne tjereve…ti ke me kuptua dikur kta-kur t nisesh me lexua dicka…daja ka dijt ne themel cka ka fol….kij kujdes se zefote vjen nji dite e duhet njeri mu msheh mos mja pa kush surratin…ruju ti mos met ndodh kta se dr paloks i ka ndodh…as zani smundet mju nie ma, per sa i takon malesise…din v””””i i gj””k f””””t ci e sha kudo e ka rastin se jane ken bashk por paloka dr ja ka pa fut ktij t funit, dvete v”””””n per kto gjane se shume tradhetite i kane ba bashk ata t edy…tash ka fut a””””””n l”””””””j nkto hordheqe por ja ka fut vetit se njeri n gabime t veta rrxohet…ruju zefote mos me ta fut edhe ty, edhepse skan cka t fusin…interesoju me dijt kush asht daja e do tjere ktu zefot

 43. Sa per ju zoteri Sum Gruda Vasel Sinishtaj,Bardhi e Nikolla kan mujt me takua Berishen sa her qe te duen, prandej skan pas nevoj me nderhy ti prej Ameriket me nje minister te tije si Lulzim Basha ishte ateher minister i jashtem, me nderhy me u takua me ta.Kur takohet Vaseli takohet me Kryeministrin Bersisha se saper tjerte ska aqe randesi.Por sa bani edhe Berisha deri para pak kohe u pa,vetem tani e ka cua zanin kur i than Eliot Engell,Sander Levin dhe Gary Peters, se deri ater ska permend komun te plot. Megjithate ma mir dikur se askurr.Per juve Pas Sini, nuk esht e vertet se duhet me shkrua vetem me emer e mbiemer, sepse ne per cdo njeri qe ka lind deri sot kemi gjet fjal dhe bishta. Ne zoteri nuk polemizojm por cpifemi dhe ofendojm njani tjetrin,prandaj esht mir qe te vem nje nofk, gje te cilen po e bej edhe une ne ket moment duke e dijte mentalitetin tone.Ska gja me pseudonim por jo me ofendim,shamje e cpifje te panevojshme,si po thote Sum Gruda se Vaseli,Bardhi e Nikolla jan te shitur ajo esht e turpshme te flitet, aje mund te mos pajtohet me ta por te ju cpifet pa fakte sesht njerzore ase burrnore.Duhet te kesh fakte zoteri dhe ateher biles te mendosh a te thuash apo jo, dhe jo vetem ja futni kot, hajt se po thom edhe une dicka.Marre ti thuhet Mehmet Bardhit esht i shitur, aje edhe neper qelit e burgjeve Malazeze ka qendrua e ne vetem ofendim e cpifje. Ase une nuk pajtohem ne shum gjera ne politik me ate, por ti thuhet i shitur, mazalla jo asesi.Tung keni kujdes.

 44. Boll Zefoooo,sikur t’ishte ndegjuar dr.Paloka me Stankoviqin e Vukoviqin (ajde bre kumara),sot s’do te kishte shqiptare te pa ndegjuar e problematik per pushtetin crrna gor………te gjith do ishim Hajdinaga e Nikolle Gegaj

 45. e more nipash ma pac faqen e zeze po a ka ken edhe vasli ne parti te kralit

  • spo fol te verteten zefote…vaseli ka kene liberal dhe edhe sot shohim promovimet e dps ku njerezit ngrehin gishtat ne formen e shkronjes L… a din cka don me than liberal? Libero-i parafundit….pra askurr i pari por gjithmone ne mbrojtje te vlerave njerezore i parafundit-simbolika i para vdekjes…ti sdin cka don me than kta…krali ka luftua dhe ma shum ka luftua te paret e vaselit kunder toij se sa te tute e te mijte bashke…ndoshta ske aftesi te marresh nje pension per meritat, noshta i ke por mos ba krahasime qellimkeqija se pas te 14 do te perplasen pre krejet ty e disave….rrnofte krali-Vasel Sinishtaj

 46. Shiqoni sa interesant jane shprehjet e S. Butkes. Per ket faqe leter te shkruar nga Gjoni, qe sigurisht si jan dashte me shume se 30 minuta kohe per ta perpilue, Butka e quen ” STUDIM ” dhe ne fund e quen edhe” PUNIM” e kto porosit e Gjonit e kushririt te vet Safet Butkes, i din secili, ska far filozofiet.

 47. Nipasheeee gabon chi e ranon dajen……….deri dikun ke te drejt,asht ken koha e Peroviqit qe donte te shkeputje nga serbia………..migjithse prap po t’thom se ke pak te drejt,pra ishte gabim,por gabimi qe permirsohet s’esht gabim i math,kurse dotorri yt nuk nxuni mend kurre.Edhe nje gje,po debatojme per te mire,sesht nevoja per tu nxe.

 48. Komenti im u drejtohet 2 komentuesve:

  PASSINI- Miqesisht dhe me dashamiresi dua te te them se je duke e bere ne drejtim te gabuar fushaten e te vellait… Nese don qe fushata jote te jete e suksesshme, merru me partine ne pushtet, kritikoje ate, e jo njerezit qe veprojne ne parti shqiptare.. Anashkaloje partite tjera shqiptare, sepse nuk i shkon aspak Vaselit ne favor sikur fushaten ta beje duke kritikuar bashkepuntoret e tij te dikurshem, sepse as Vaseli nuk eshte ‘hudher e qeruar’ sic po e klasifikon ti… Vetem do te kete ndonje vote me pak, sikur te filloje me hapjen e konfrontimeve te reja me partite tjera shqiptare (sic po ben ti!).

  DAJA- a je duke folur per te njejtin dr.Camaj qe ne zgjedhjet e 2009 thirri permes TV-se qe te votohet Vasel Sinishtaj(!?), duke thene se ‘partia e cila kesaj here asesi nuk duhet te votohet eshte LD’…?? Pak e habitshme qe i njejti tashti po te del shkaterrues e para disa vitesh ishte ‘doktori i famshem i shkencave juridike’ (madje vete Vaseli krenohej ne bashkepunimin qe kishte me te)!

  Dhe ne fund- perkrahja kesaj here eshte e natyrshme te shkoje per Forcen per bashkim, por jo as per Vaselin, as per Nazifin, as per Gencin e as per Zanen, por thjesht per koalicionin e tyre! Sepse duket me i natyrshmi nga te gjitha listat shqiptare…! Kjo zgjedhje ndoshta imponohet edhe per faktin se listat rivale te ketij koalicioni jane te dobeta dhe artificiale. Mendoj qe partite tjera gabuan qe nuk iu bashkangjiten ketij boshti shqiptar…!

  • Sigurimi945, Une ju falenderoj per miqesin dhe dashamiresin tuaj.
   Me vjen shume keq qe komentin tim e kuptove si fushate per vaselin,
   une jam i mendoj se fushatat nuk behen ne ket forum qe zdihet
   ” Kush pine as kushe Pagua”.
   Te kuptohna sa do pak, Une ter kritikat i bera ato qe vine nga partija ne pushtet se per jo per qe veprojne neper partit shqiptare me mish e shpirt.
   Une, nuk bera fushate per vaselin e vertet se kam reaguar ne komentin e Sum Grudes per shpifje qe beri jo vetem per Vaselin poe edhe per z. Bardhin si dhe per z. Nikolle Camaj.
   Ate qe e thace se Mali i zi ka problem Vaselin e jo disa tjere, une kam menduar per Deputet qe jan bijt e Malesise, e jo per z.Bardhin as per Gencin ashtu qe te kuptohemi.
   Pjesen e fundit te komentit tim mos e kupto se eshte fushate as per vllain as per tjeret, veten punet e partise nu pushtet kunder malesise. Nese une jam gabime dhe po gaboj me at postime, te jesh i bindur se aq pak edukate familare e kam sa tju KERKOJE FALJE TE GJITHEVE PUBLIKISHTE, vetem jo qe ketij sumes tim me disa shoke.

   Ju Pershendes, me shprese qe te kem mirkuptim per njeri tjetrin se besa votimet kalojne e bashkejetesa esht e domosdoshme me njeri tjetrin.

   • jo zotni sje gabim…duhetme ba fushaten pikerisht keshtu si poe bajm…ky i sigurimit kenka enverist se vete po thote mos me kritikua shqiptaret….o sigurimi Kriktika asht nje qasje pozitive ndaj problemit te paraqitur, nuk asht negative shoku sigurim-enverist….ti kritiko pushtetin- hajde kritikoje se nuk t nal kush he dreq…ti po don mos me kritikua njerezit tane-ty edhe familja te kritikon per ndonji problem, a i qet jashte kur te kritikojne? jo, por merr masat per te permiresue dicka…sigurim voto 9 dhe je ne rregulll, pas zgjedhjesh kritiko vaselin e jo pushtetin…tung

 49. Cemi edhe ti ke me hager me ne ate senin qe e permende ma lart.Po besa Dr Camaj dhe Vasel Camaj thoninse Vasel Sinishtaj esht i vetmi qe mund ta coj si profesionist qe esht ceshtjen shqiptare perpara. Por tani del dikush tjeter dhe keta harrojn se cka kan deklarua per Levizjen Atedheu na Bashkon para disa viteve. Ju pershendet Nipashi.

  • besa kan pas fut ni djal aty n pun kta t levizjes=paloka e frani e vaseli me shoke, M”””””””n Gjokaj e kur e pane se aj po punon si duhet e hjeken e futen a”””””””n, tradhetarin e manipuluesin e psikopatin dhe tash skan b”””h me fol asnjisen para ktyne zgjedhjeve se e dine se dikush do tju dale haptasi me rrenat e tradhetite e tyne…perkrahen vaselin sinishtaj asokohe se ashtu u kite pas thane udba-nji shok i tyne, e tash ci mvaselin e shohin si rreziik, u kane thane heshtni e pshilnje gojen pshiltjav qyqja se po u dalim n opinon me poshtersite tueja 40 vjecare….hahaha….edhe i kan msua me fut do njerez qi sdin ku i kan mett e kres, si a”””””n, n”””n, b””””””n e do tradhetare tjere e ju kane dhane pare me i finansua si ne 2006 ata ci erdhen ne referendum trettjau zoti faren me gjithcka kane e mos ardhshin ma shnosh n ket vet se si duhen gja ma as malit t zi e jo ma ne shqiptareve.

 50. Kur nuk ka unitet dhe harmoni perbrenda faktorit politik shqiptar, vizitat si kjo e sulltanit malazez Djukanovic, nuk jane aspak te cuditshme. Te cuditshme jane veprimet tona dhe nuk ka shpjegim me te mire per to sesa thenja e urte popullore ” Qeni i keq te sjelle ujkun ne vathe”! Te kishte qene nje politike e mencur shqiptare, e cila nuk do ti kishte mendet ne kolltuqet e buta e beneficionet e shumta personale, por ne intereset vitale te popullates, as Gjukanoviqi, as Kilibarda, as Peroviqi, as Bullatoviqi…, nuk do te kishin pase perse te marrin rruge per ne Tuz, as Ulqin. Gjithashtu, as fuksat shqipfoles nuk do te kishin pase per te thithe gjesend ne ato parti joshqiptare, pervec nga gjenitaliet e tyre! Ne keto momente te fushates se paskrupullt per interese personale, nuk eshte e mundur te ndryshohet asgje rrenjesore, pervec te lejohet secili te votoje sipas ndergjegjes se vet dhe “shyqyr” te gjithe jane te moshes 18 e me teper. Tyrpi me i madh per secilin shqiptar eshte te vije dikush nga qytetet dhe subjektet malazeze dhe t`ia vjelin frutat ne oborrin e tij, e ai te mbetet me gishta ne goje si karagega!

  • gjoke, m cudit duke te njohur….ktu ke jetua deri para disa vjetesh….hajde e ndryshoje gjendjen ne traboinin e mocem se ata jane ma i madhi problem n hot….ata votojne millo carin…ti i ke kushrij e bela ja ndryshon menjen, hajde e ke rrugen t pagueme nga shqiptaret e jo nga millo caristat por ti nuk vjen……edhe mos na i fyej eliten tone politike, njata kem, na i kemi votua, ti ske t drejt me votua por kushrijt tu po….kshillloji per kan me votua e jo me kto shkrime me shkua direkt kunder shqiptareve e me u shit se gjoja din dicka….mos ban fushate mper millo carin, ose deklaroju pro tij

 51. Zotni Gjon Lulgjuraj kate drejt kur thote se,edhe Berisha ka thane atje ne Kotorr? (atje kishte me pas edhe vendin) se Malesia u dashka te kene edhe komune! Kush vadhe i a nxori me pinca Berishes kete deklerate ne Kotorr,Budve,jo po ne Fudna te Kucit;
  N’Fudna t’Kucit ne ate ledine
  rueni gjane e keqyrni shpine,
  se ujte shkon e zalli rrine…?
  Kete zotni Gjon,nuk e ka thane Sali Berisha,por Mulo Delia ne vitin 1943,mbas luftes heroike te Malesise se Madhe kundra komunistave malazez ne kushtrim qe pat qite Koja Malesise.
  Deshiroj te komentoj edhe ne lidheje me komentin e “Sum Grudes” dhe te Pashko Sinishtaj.Simbas mendimit tim te dy kane aresye! Sume Gruda thote se duhet kerkue ndihem nga Sali Berisha me Ministra? Se tash 20 vite na ndihemoj Saliu.(ashtu i ndihmoft Zoti). – Pervec ndihmave te tjera morale e materjale ma te theksueshmet jane; – ai per Malesine i ra thikes grusht theu edhe embargon nderkombetare,vec per ti ndihmue Malesise.Malesia lulezoi me vila,mercedesa,biznise e RokShpeda.Ndihma tjeter per te burgosurit,luftaret e lirise ishte e parezerva.Nji aket vertet patriotik.
  Por ka te drejt edhe Pashko Sinishtaj.P.sh. der sa Sali Berisha financoi kishat serbe ne periferne e Mitrovices me qindra mijera euro,derisa Sali Berisha erdhi ne New York me qindra mijera dollare ne cante,dhe financoj darken dhe Vatren e titistave,ai per Malesine,dhe partite e saja patriotke akoma nuk e dha nji pare te kuqe.Zotni Gjon,mue me duket qe ai Saliu pat thane gjate vizites ne Mal te Zi se ishte teje i kenaqur me situaten e shqipetareve atje,mbasi simbas tij ata i gezojshin te gjitha te drejtat me standarde nderkombetare.

 52. Emigracioni i trojeve shqipetare nen okupimin malazez nuk ka kushtua kujdes maksimal per vellezerit e motrat e vete ne vendelindje,si dhe per gjendjen ne vendelindje.Ne duhet te jemi me ndergjegje te paster me vetevehten tone,konsekuent me personalitetin tone,cka kemi punue,cka punojme,dhe cka duhet punuar,dhe pesha e pergjegjesia e asaj pune duhet te jete Malesia dhe vetem Malesia dhe kurrgja tjeter e kurrkush tjeter,vetem Asaj jemi te obliguar e dhe i japim dhogari,vetem per Te te gjitha i tejkalojme,vetem Asaj i perkulemi,vetem per te,vetem Asaj.
  Gjate fushates se demokratizimit te Shqiperise,per ti ndihmuar ati”satrapit”kemi shkua dhjetera malesore.Kurese per fushaten zgjedhore tani ne Malesi per ta ndihmue opoziten tone nuk shkojm kurrnji,vetem flasim.
  Ne ne asht,obligim primar qe sa me pare te themelohen komitete lokale ne mergim,te bashohen te holla,dhe ne menyr te harmonishme te bashkepunojm me komitetin qendror ne vendlindje,dhe me ia vu ne dorezim te gjitha te ardhunat.Ndoshta kesaj rradhe asht vone,por punen e sukseshme nuk mund ta bajne askurre pa pare.Na kemi cue me miliona dollare ne kosove,ato kishin me iu nevoit edhe opozites tone.Shifni atje ne amerike,nuk mund te behet asnji hap perpara ne fushen zgjellore pa dollare.Pra ne si mergimtare duhet ta bajm detyren tone ndaj vllezerve tane,dhe moste behemi shurdh ndaj tyre qe jane ne nevoj te madhe.
  Nuk ka malesuer qe mund te flej i qete gjeresa i huaji ta bshfrytezon,ta dhunon vendlindjen.Malesore e Malesore,koha dhe ngjarjet ne vendelindje na detyrojn te harrojm cka ka qene dje,ti drejtojm te gjitha forcat per te nesermen,se ajo neser mund te na sjelle gezimin e lumeturine…Per ata nji nder alternativat tona ma te randesishme,per realizimin e shpreses tone asht alternativa e kthimit ne vendelindje,tue pranue se asht i vetmi vend ku zgjedhet ceshtja e Malesise.Paragrafi yne duhet te jet qe Malesia si vatan ku jetojne vellezerit e motrat tona asht i vetmi vend ku farkohen,merren vendime e ndahet fati yne.Nga keto arsye ne jemi perpjeke kurdohere ci qendren e luftes tone,qendren e aktiviteteve tona ta shperngulim dhe transferojme ne trodhin tone.Mos vadhe nuk asht e vertet se Ajo asht Malesia jone me shekuj e lame me gjak,a nuk asht ajo toka e heronjeve si;Dede Gjo Luli,Mehmet Shpendi,Cun Mula,Smail Martini,Baca Kurti,Gjelosh Nika e Baca Gjeka etj.Vatani asht Nji.Malesia asht aty e jo jasht.Dashtnia ime asht e lidhun me vatanin tim qe me ka linde – e jo ne “America the beautiful”.Ne se kam shkue me shport me shport mundem edhe me u kthye,se Malesia ime do me kuptoj,me dashuri te madhe me pranon perseri.Te bashkohemi,ne nji zemer te madhe,zemer te sinqerte,zemer qe te gjitheve na rrahe malsorce,vetem per Malesine.Qoft drejt,majtas apo djathtas,te qendrojm krah njani-tjetrit per Malesine tone te lire.
  Flaka e lirise ne Malesi asht e ndezun me opoziten Tone Patriotike dhe ajo ndricon,na vec duhet ta fuqizojme.Perpara djemet e Malesise;Mehmet Bardhi,Maliq Cunmulaj,Vasel Sinishtaj,Nikoll Camaj,Anton Lulgjuraj etj bani histori me faqe te bardhe.Malesia pa malesore,pa ju o burra,as neve ne mergim nuk na duhet gja jeta.Duhet me pas kurse,duhet te mesojme,duhet tju shmangemi mejhanave,duhet tju shmangemi zderhalljeve.Duhet te harrojme ne vetevehte,duhet menduar per tjeret.Duhet te mendojme per lirine.Duhet ditun cka dhe si kane qene populli Kroate,Slloven,ai i Joni Kosovare.Kohe shume nuk ka,duhet te ngutemi,duhet te perpiqemi per vatanin;me mend,me durim,me dinakeri.
  Faleminderit

  Jam malesor “malok i pagedhendun
  por mendimet s’mund te mi frenoje kush
  Malesine – pjesen e Atdheut.
  Edhe mos te isha malesuer
  do ta doja shume ate vend
  ku nen gjurmaq te djalnise
  pinakoteka e gjakut lulezon.

  Atje asht dielli – diademe
  besa asht atje – shejtni
  e di se asgja s’di
  c’di asht Malesia te dua Ty.

  Ju pershendet; Kosove Rexha – Bala, mire mengjezi.

 53. O qetsi o shqiptare o paq o burra
  Kujdes o ju vllazen nga dijaspora
  Jemi para zgjedhjet ,prite zot rrezikun mos na u kurdist edhe I fluturim shqiponjet

 54. Cemi me siguri atë ke me e fitua ti me partinë tende, e me ambasadorin tend , bile të majm keni me e fitua, edhe e ndani familjarisht si ndani pushtetin!!!!!

 55. Eshte ne interesin Tuaj te botoni pergjegjen time. Nje cirkus mundohet te me hupin reputacionin tim duke permende emrin e dr Paloke Camaj. PENTAGONI eshte dicka me teper se dr CAMAJ dhe Cirkusi JOHN LLULLXHURAJ.

  • pentagon, ta kam thane dikund ma pare ne nji shkrim: JE I FORTE…por ktij qe e quan ti CIRKUS smunesh mju afrua…pranoje edhe ik e voto per Antonin se i mungon nji vote me i ba 172…tung

 56. Pasha zotin… Pajtohem me ty. Dr. P”””””k Camaj e dr A”””””l Gojcaj jane mos o zot ma keq. Por ky cirkusi pati perkrah Vaselin edhe ne Zgjelljet lokale dhe i dorzuam pushtetin armikut shekullore. A thua kishte me viejte edhe tash Vaseli te terhiqit e mos te ja dorzojme pushtetin armikut sgekullore. Per Vaseli kam simpati mee shumti. Ai gjithmone ka punua me dr P””””k Camaj per Mal te Zi. Por tash e di se nuk ka shanse teorike. Perse ky cirkusi e perkrahi edhe ne zgjelljet Lokale. Kur te perkrah Cirkusi nuk asht puna mire. Cka kan te perbashket. A””””n L”””””””j e dua forte. A””””””t mos ha paca syte e ballit. E kuku lele si nuk po ktgehet mbrapa Leke Kulgjuri. Ku punon Muhawt Gjokaj

Comments are closed.