Sinishtaj fton Djukanovic-in të plotësojnë premtimet

Përfaqësuesi  i koalicionit shqiptarë “Forca për Bashkim”, Vasel Sinishtaj, ka kërkuar nga kryeministri, Milo Djukanovic që me autoritetin e vetë të ndikoj në organet kompetente dhe deri në fund të marsit të shpallet data e referendumit në të cilin qytetarët e Malësisë do të vendosin për statusin e Malësisë, njofton RTCG.

Sinishtaj në letrën e hapur drejtuar kryeministrit ka theksuar se nga shpejtësia e zgjidhjes së çështjes së referendumit konsultativ do të varet raporti i mëtejmë i partive shqiptare ndaj Qeverisë, pastaj ndaj ndryshimeve kushtetuese në pjesën e gjyqësorit dhe ndaj zgjedhjeve presidenciale.

Sinishtaj i ka përkujtuar Djukanovic-it, se në fushatën parazgjedhore në Tuz ka premtuar mbajtjen e referendumit për Komunën e Malësisë.

Në letrën dërguar kryeministrit, Sinishtaj përkujtoj se klubi i partive shqiptare në gusht të vitit të kaluar ia ka dorëzuar Kuvendit propozimin për ndryshimet dhe plotësimet e ligjit për organizimin territorial dhe njëkohësisht ka propozuar studimin e qëndrueshmërisë për Komunën e Malësisë. /Malesia.Org/

 

 

4 Comments

  1. Poti vaso ashe se ulqini nuk i intereso malsia vetem naj ka marr jato vota e tash luajn me ne cic mic e skem chka bajm por mir na e kan ba , ti vaso nuk ije fajtor munohe sa much e sa dvete ,per fat te keq dvete shum pak !!!

  2. 0 Vaselano, nuk i besohet me Gjukanit JOOOO! Pra duhet kerkuar statusin e komunes pa kushte , pra edhe pa referendum.. DPS do te vazhdoje me premtime edhe metutje, sepse pas zgjedhjeve presidenciale do mbahet ato per komunen e PODGORICES. Pra loja e Gjukanoviqit do vazhdoj o Vaselano, prandaj kujdes ti dhe shoket e tu e mos bini ne rrjeten e marimanges se DPS -it si shume here deri tash… KUJDES>!!!

  3. Si e kuptoj une ,referendumi konsultative eshte mundsi qe malesin ta leje pa komune.Komuna e plote eshte e mundshm te fitrohet vetem , permes kerkesave legjitime te bazuara ne ligje pozitive te Malit te Zi per reoarganizime teritorijale dhe vetqeverisje lokale.Ky projekte eshte i mundshem te realizohet v etem permes presioneve te faktorit nderkombtar te inicuar nga shteti ame dhe qeverija e kosoves,
    Organizimi i referendumi eshte forma ma demokratike e shprehjes se vullnetit te qytetarve se ne cfar komune deshirojne te jetojne .Shtrohet pyetja cka po qe se referendumi per status te komunes se plote nuk e merr masen kritike te votave te nevojshme per ce gje gjasat jane shume te vogela duke pas parasysh qendrimin anti komune te nje numri bukur te madhe te banorve te…

  4. -kesaj treve si dhe disponimin e PDS i cili pushtetni ne kryeqytet e siguron me vota te votuesve nga treva e Malesise.

Comments are closed.