Jo vetëm Malësia, por i tërë kombi është në peshore

Nuk  po  e  shkruaj këtë  shkrim  si  reagim  të Shoqatës së Vëllazërisë Kosovë-Malësi e  Madhe “Martin Dreshaj” se  pastaj  do  të ngrihej  përgjegjësia  se  pata a nuk   pata të drejtë unë   i  gjori  për  deklarimet  e  mija.

Ajo që   e them tani  e  pa  asnjë mëdyshje  është  se jo vetëm  Malësia,si shkruan një    vëlla  imi, por i tërë  kombi  ynë është në peshore.

Pse?

Po  kush  na bëri  neve  në shekullin  21 më  myslimanë  a më   të krishterë se se emblemat  e  kombit   tonë  Naimi  e Çajupi ?.Hiqi  jemi  ne  krahasuar me ta  edhe si penda  edhe si  intelektualë , si  besimtarë e  edhe si përfaqësues të kombit .

Vdiq Naimi, Vdiq Naimi,

Moj  mjera Shqipëri…..

E ka  thënë  Çajupi  në poezinë e tij  elegjiake kushtuar  pendës  së  madhe  të kombit tonë.

E kur u  tha kjo  o  vëllezër ? Në  shekullin  e shkuar u  tha. Me  se  u krenua  kombi  ynë  nëpër  shekuj? Me respektin  e  tolerancën mes besimeve. Shqiptarët  të bashkuar luftuan kundër  pushtuesve  e në  ruajtje  të traditës,kulturës e  gjuhës së përbashkët.

Vëllezër, armiku  nuk  arriti ta  shuaj kombin  tonë  me sulme, tortura e  vrasje. Nuk arriti se të gjallë  kombin  mbanin bijtë e tij të  bashkuar. Shqiptarët  e  të tri  besimeve   një ishin bërë  gjithmonë  dhe  nën  flamurin kombëtar kishin  marrë pjesë në beteja heroike në luftën e përbashkët për liri. Armiqtë nuk arritën ta zhdukin kurë kombin me forcën e armës e tradhtisë e tani po mundohen të mbjellin  farën  e përçarjes  e urrejtjes.

Vëllezër,  të freskohemi e këndellemi me ujin e Cemit, Drinit,Vjosës, Shkumbit  eLumbardhit  dhe  t’i themi  edhe  një herë njëri-tjetrit  se  jemi vëllezër  të një gjaku e  të një   kombi  dhe  bashkërisht  ta  nxjerrim  nga trojet shqiptare  farën e ligë  të përçarjes e ta hedhim  në fundërrinë.

Vëllezër  të bashkohemi  në të njëjtin mort, dasmë,  në të njëjtën   festë.  Vëllezër  të qajmë e të qeshim së bashku.

Rrahman  Jasharaj, zëdhënës  dhe  koordinator  për trojet etnike  i  Shoqatës  së  Vëllazërisë  Kosovë-Malësi e Madhe “Martin  Dreshaj”