U mbajt aksioni për pastrimin e qytetit me rastin e Ditës së Tokës (foto)

Dje me datën 24.04.2013 nën organizimin e OJQ “Koha Jonë” u mbajt aksioni për pastrimin e qytetit me rastin e Ditës së Tokës.

Aksioni fillojë nga ndërtesa e Komunës Urbane të Tuzit ku stafi i të punësuarve në këtë Komunë ju bashkangjitën këtij aksioni duke filluar me pastrimin e oborrit të këtij institucioni. Aksioni vazhdojë nëpërmes qendrës së Tuzit, dhe pastaj u pastruan ambientet jashtë të Shtepisë së Shëndetit, Qendrës Informativo Kulutorere, Shkollës Fillore “Mahmut Lekiq”dhe në fund Gjimnazit “25 Maj”. Të punësuarit e këtyre institucioneve si dhe nxënësit e shkollave ju bashkangjitën këtij asksioni duke dhënë të gjithë bashkë një kontribut të vogël për të pastruar ambientet ku ata kalojnë një pjesë të kohës së tyre.

FOTOGRAFITË

Gjithashtu edhe Shkollat Fillore në Dinoshë dhe Triesh, si dhe paralelet e shpërndara të Shkollës Fillore “Mahmut Lekiq” në Vuksanlekaj, Milesh dhe Sukruq në mënyrë të organizuar u bënë pjesë e këtijë aksioni. Duhet të theksojm këtu se Shkolla Fillore “29 Nëntori” në Dinoshë, mëngjesin e të hënës fillojë aksionin, por për shkak të motit të keq e ndërprenë në mënyrë që të vazhdojnë përsëri të mërkurën jo vetëm brenda oborrit të shkollës së tyre, por aksionin e shtrinë edhe më gjërë. Po ashtu edhe paralelet e shpërndara në Vuksanlekaj dhe Milesh si dhe Shkolla Fillore “Gjergj Kastrioti Skenderbeu” e cila për të realizuar aksionin shkurtojë orët e mësimit, fal mësuesve dhe nxënësve filluan aksionin në oborret e shkollave dhe vazhduan duke e zgjëruar edhe në fshatrat e tyre.

Drejtoresha Ekzekutive e OJQ “Koha Jonë” Linda Dushaj theksojë se vendi jonë ka nevojë për aksione të tillë. “Dita e Tokës është një datë që në vendet perëndimore ka më shumë se një gjysëm shekulli që shënohet, te ne u shënua për herë të parë, por jo edhe të fundit. Edhe përkundrejt ngurimit të qytetarëve për të marrë pjesë ne mëndojmë se vitin tjetër do kemi një numër më të madh të pjesmarrësve, fillimi është mjaft i vështirë dhe jemi shumë të lumtur që ndryshimet për mirë po fillojnë. Dua të falendërojë fillimisht të gjitha ata të cilët ju bashkangjitën dhe ndihmuan në realizimin e këtij aksioni duke treguar qytetari dhe përkushtim për të mbajtur ambientet tona të përbashkëta pastër, veçanarisht dua të falendërojë mësuesit dhe nxënësit e shkollave fillore, nxënësit dhe Drejtorin e Shkollës së Mesme “25 Maj”, Komunën Urbane të Tuzit e cila financojë një pjesë të shpënzimeve të këtijë aksioni, shërbimet publike të pastrimit, portalin malesia.org, televizionin Boin, Radion e Malit të Zi redaksia shqip dhe mediat e tjera në Mal të Zi” u shpreh Dushaj.

Ajo gjithashtu tha se Ojq “Koha Jonë” do të vazhdojë me aktivitetet e veta sipas planprogramit të organizatës. “Brënda dy javësh do të kemi aktivitetin tonë të rrallës ku në qendër do jenë të rinjët, me përfundimin e këtij aktiviteti brënda muajit do të kemi edhe aktivitetin për fëmijët dhe kështu me rrallë gjatë gjithë kohës do të jemi aktiv. Ne jemi të hapur për të gjithë ata të cilët kanë dëshirë, vullnet, ide dhe vizion për të punuar”. theksojë Dushaj. /MALESIA.ORG/