Nrekë Lulgjuraj triumfon në Maratonin e Podgoricës

Atleti nga Malësia, Nrekë Lulgjuraj doli fitues në ultramaratonin internacional në 50 kilometra, i cili është mbajtur më 29.03 2014 në Podgoricë.

Në garën ultramaratonit morën pjesë 30 pjesëmarrës nga Rusia, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Serbia dhe Mali i Zi.

Lulgjuraj u shpall si njeriu më i qëndrueshem i Malit të Zi në vitin 2014, dhe fitoi titullin kampion i Malit të Zi në ultramaraton.

Pjesëmarrësit e ultramaratonit të Podgoricës kanë vrapuar pranë malit “Luboviq”, 50 raunde, në pistën e gjatë njëmijë metra.

Lulgjuraj fitoi në afatin kohor prej katër orë, pesë minuta dhe 46 sekonda.

Ultramaratoni është mbajtur gjatë manifestimit të quajtur Dita e vrapimit të Podgoricës.

Albert Camaj