Subjektet shqiptare afër marrëveshjes për zgjedhjet në Podgoricë dhe Malësi

Tuzi MalesiaKatër subjekte politike shqiptare, Iniciativa Qytetare, Forca, Alternativa Shqiptare dhe Lidhja Demokratike në Mal të Zi, kanë arritur një marrëveshje paraprake për pjesëmarrjen e përbashkët në zgjedhjet lokale në Podgoricë dhe ato në Komunën urbane në Tuzit, shkruan gazeta DN.

Marrëveshjen e djeshme ka mbetur ta konfirmojnë udhëheqësitë e këtyre subjekteve, pas së cilës pritet që këto subjekte të zyrtarizojnë koalicionin.

“Jemi shumë afër arritjes së marrëveshjes. Mbetët që udhëheqësitë e këtyre subjekteve të deklarohen, kurse më pas të zhvillohet edhe një takim, por marrëveshja për pjesëmarrje të përbashkët është shumë afër”, tha një burim i DN.

Disa ditë më parë, dy subjekte tjera shqiptare, Unioni Demokratik i Shqiptarëve dhe Lista për Tuz kanë zyrtarizuar koalicionin me DPS-në. /MALESIA.ORG/