Në Plavë-Guci festohet 28 Nëntori – Dita e Flamurit

IMG_7097 Në kuadër të manifestimeve  për nderë të 28 Nëntorit, ditës së flamurit, të cilën e organizoi Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në të gjithë trevat ku jetojnë shqiptarët në Mal të Zi, sot më 28 nëntor u festua edhe në Alpet Shqiptare në Plavë e Guci.

Manifestimin e organizoi Këshilli Kombëtar në bashkë-organizim me shoqatën Alpet Shqiptare dhe Maja e Karajfilit, që veprojnë në Plavë-Guci.

Me këtë rast të pranishmëve ju drejtuan me fjalë përshëndetëse njëri ndër antarët e Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi z. Tahir Gjonbalaj, si dhe aktivisti i dalluar i çështjes kombëtare Fadil Fazliu nga Kosova.

Salla e Qendrës për kulturë ishte e mbushur plotë e përplot më mysafirë, Nder mysafir kishte edhe pjesëmarrës të luftës Çlirimtare të Kosovës siç është vëllai i dy dëshmorëve të Kombit Fadil Fazliu, mbasandaj mysafir tjerë nga Drenica, Rahoveci, Tirana nga Malësia e Tuzit, Rozhaja , përfaqësues të partive politike shqiptare dhe shumë bashkë malësor nga të gjitha trevat.

Programi që kishin përgatitur këto dy shoqata ishte mjaft i pasur, me recitime, folklor dhe këngë burimore kushtuar kësaj date të lavdishme historike. Për këtë u përkujdesen edhe mysafirët tjerë si aktivistja e çështjes kombëtare nga Tirana Rajmonda Malecka, këngëtari Ismail Balidemaj dhe aktori nga Kosova Avdi Gërvalla.

Salla është elektrizuar, kurë në skenë paraqiten të rijnë me uniforma të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës , duke pri vallen e Hamzë Jasharit.

Në Plavë-Guci që dikur ishte pothuajse 100% shqiptare, sot jetojnë shumë pak shqiptar, por me gjithat salla e Qendrës për kulturë ishte e mbushur plot me shqiptarë që jetojnë në këtë trevë.

Vlen të përmendet se pjesë e aktivitetit ishte edhe marshuta me automobila të stolisura me flamuj kombëtar e quajtur ” MARSHI I FLAMURIT”, marshim ky, tashme tradicional, qe përshkon Krahinën e Plavë-Gucisë.

Albert Camaj

IMG_7073 IMG_7074 IMG_7076 IMG_7078 IMG_7079 IMG_7083 IMG_7090 IMG_7091 IMG_7097 IMG_7099 IMG_7100 IMG_7105 IMG_7106 IMG_7107 IMG_7112 IMG_7114 IMG_7116 IMG_7118 IMG_7121 IMG_7122 IMG_7124 IMG_7126 IMG_71281465147_738843612837440_8499801496187648631_n 10429221_738843152837486_6533624524599638023_n10425169_370047829829373_915987852647542425_n 1507564_370048553162634_68134844277508941_n 1947380_370048726495950_8345174715514697032_n