Situata ndëretnike në Maqedoni vazhdon të jetë e brishtë

shqiptaret ne shkupEvrokomesari, Johanes Han ka lënë të kuptohet se Maqedonia ka rrezik të destabilizohet nga incidentet mes maqedonasve dhe shqiptarëve.

Andaj për shkak të situatës së brishtë ndëretnike, Han kërkon nga qeveria e Gruesvkit që të zbatojë Marrëveshjen politike të Përzhinos që t’i japë fund krizës politike dhe të hapë perspektikën evropiane për afro 2 milion banorët e Maqedonisë.

“Liderët politikë duhet të zbatojnë marrëveshjet politike. Situata ndëretnike vazhdon të jetë e brishtë dhe duhet të zbatohet marrëveshja e Ohrit. Komisioni është i vendosur të hapë negociatat me Maqedoninë por do të kushtëzohet me zbatimin e marrëvëshjes së qershor korrikut. Çështja do të adresohet pas zgjedhjeve” , ka deklaruar evrokomesari Johanes Han./BW/MALESIA.ORG/