Ish-të përndjekurit politikë, shtresa më e goditur në MZ

kovaci22Ish-të përndjekurit politikë nga komuniteti shqiptar në Mal të Zi, cilësohen si shtresa më e goditur dhe më e cenuar e shoqërisë.

Edhe pse me vite të tëra kaluan nëpër burgjet komuniste, ata ende sot kanë mbetur pa mbështetje të institucioneve përkatëse të Malit të Zi.

Ata theksojnë se ish të përndjekurit politikë, të cilët u sakrifikuan për çështjen kombëtare, duhet të dëmshpërblehen dhe të gëzojnë status të barabartë me ish të përndjekurit politikë në rajon. /Zëri i Amerikës/