Urime festën e Pashkëve

Festa_e_pashkeveMALESIA.ORG

Urimet më të përzemërta me rastin e Festës së Pashkëve të gjithë shqiptarëve të besimit Katolik.
Këto Pashkë le të ringjallin zemërgjerësinë, tolerancën, respektin dhe dashurin në mes njëri-tjetrit.

Për shumë mot Pashkët!

“Vërtetë ne kemi Bajram e Pashkë, por Shqiptarinë e kemi bashkë” At Gjergj Fishta
_________________________________________________________________

Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Malin e Zi, uron besimtarët katolikë për festën e Pashkëve

I nderuari Arqipeshkvi i Tivarit, Monsinjor, Zef Gashi,

I nderuar Ipeshkvi i Kotorrit Imzot, Ilija Janjiq,

Të nderuar klerikë dhe besimtarë të konfesionit katolik,

Në këtë ditë të shenjtë të Pashkës ju uroj secilit prej jush dhe familjeve tuaja dashuri, lumturi, paqe dhe mirësi. Uroj që festa e Pashkëve të jetë një rast i mirë për të gjithë, për të dhënë dashuri, për të dërguar mesazhe urimi, për vizita të ndërsjellta, për respekt ndaj njëri tjetrit.

Harmonia dhe toleranca ndërfetare te shqiptarët është vlerë e paçmuar e popullit tonë, është ambasadore e kulturës dhe virtytit tonë në botë.

Le të shërbej kjo festë si shenjë mirkuptimi, tolerance e unifikimi ndërmjet shqiptarëve të të gjitha besimeve,

Në emrin tim personal dhe të Institucionit që drejtoj, ju uroj Gëzuar Pashkët !

Me respekt,

Kryetari,
Genci Nimanbegu
_________________________________________________________________