LD – Dega e Malësisë, shënoi 105 Vjetorin e Kryengritjes së Malësisë

IMG_1305

Më 6 prill 2016 LD-Dega e Malësisë, në vazhdën e aktiviteteve të veta programore, bëri homazhë në Bratilën legjendare, me rastin e 105 Vjetorit të Kryengritjes së Malësisë. Me këtë, kjo Degë vazhdon traditën e vet të filluar që në prillin e vitit 1991 dhe që atëherë në forma të ndryshme ka shënuarë këtë datë dhe që atëherë, aktivistët e sajë, çdo vit u ngjitën në Bratilë.

Të pranishëmve në Bratilë u drejtua Sekretari dhe keshilletari i Degës Malësisë z.Ivan Ivanaj, i cili duke i përshëndetur dhe falenderuer pjesmarrësit, foli për rëndësinë e shënimit të kësaj date dhe për traditën e LD, në shënimin e festave kombëtare.“6 prilli është dita më e lavdishme në historinë e Malësisë. Atë ditë kryetrimi Dedë Gjo Luli, me bashkëluftarët e tij i vuni themelet e shtetit shqiptar. Lufa e tyre uniteti dhe vendsomeria qe pas pesë shekujsh robërie të çlirojnë Malësinë dhe Shqipërinë nga pushtuesi osman ishte dhe mbetet një nder fenomenet më të mëdha të strategjisë ushtarake. Edhe pse forcat malsore ishin shumë më të vogla se ato të armikut edhe pse luftëtarët tonë nuk ishin të armatosur si ata të armikut, ata arritën që ta mposhtin pushtuesin e eger osman dhe këtu në Bratilë pas shumë shekujsh u valvit flamuri ynë i shenjtë shqiponja dy krenare”, tha ndër të tjerat Ivanaj.

Të pranishem në kete Homazh perpos LD ishin edhe perfaqesues te Alternatives Shqiptare, Forces së re Demokratike dhe perfaqesues te Këshillit Kombëtarë Shqiptarë.

Sherbimi i LDnëMZ – Dega e Malësisë 

https://www.youtube.com/watch?v=6I0ovtV5mUk