U shënua në Tuz Dita Ndërkombëtare e Tokës

largea_earthday1398149199

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Tokës, sot, më 22 prill 2016, në QKI “Malësia”, u mbajt ligjëratë me temën “Thesari kulturor dhe bukuritë në kanjonin e lumit Cem”.

Për këtë temë në emër  të organizatorit foli Shtjefën Ujkaj,  i cili  përshkroi rëndësinë e kësaj dite dhe rëndësinë e bukurive natyrore të lumit Cem në përgjithësi.

Poashtu  të pranishmit  i përshëndetën edhe profesori i Gjeografisë Nikollë Dukaj,  Dr.Prof. Zllatko Bulliq, Drejtor i Institutit për Mbrojtjen e Natyrës si dhe Ismeta Gjoka, këshilltare e bujqësisë pranë Ku të Tuzit.

Pas përfundimit të ligjëratave Ujkaj shpërndau falas foto album në CD me pamje të Lumit Cem.

Ndërkaq, data 22 prill shënon Ditën ndërkombëtare të Tokës, e cila ndryshe konsiderohet si dita e apelit ndaj problemeve që lidhen me degradimin e tokës, braktisjen dhe keqpërdorimin e saj. /MALESIA.ORG/

13078232_1033407813380278_518168928_o 13054879_1033408106713582_88726699_o 13078379_1033407920046934_1360362121_o 13054729_1033407993380260_136979775_o