Zëri i Amerikës: Reagime ndaj fjalorit të botuar nga Akademia e Malit të Zi (video)

greenshot44Fjalori i sapobotuar i Akademisë Malazeze vazhdon të shkaktojë reagime të ashpra te shqiptarët në Mal të Zi dhe më gjërë. Reagimi ka të bëjë me terminologjinë e përdorur, që për shqiptarët cilësohet si fyese dhe paragjykuese.

Shqiptarët në Mal të Zi dhe në rajon kërkojnë tërheqjen e fjalorit nga përdorimi, ndërkohë që akademikët malazezë nuk e përjashtojnë mundësinë që në fjalor të jenë bërë gabime të paqëllimta.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj  përgatiti kronikën.