Nga sot Gjuha Shqipe zyrtare në Maqedoni

Me 69 vota pro dhe asnjë kundër, deputetët e shumicës parlamentare të  Maqedonisë , i dhanë dritë jeshile ligjit të shumëdiskutuar të gjuhëve, i cili do të zgjidhë më në fund ngërçin e hershem të përdorimit të  gjuhës shqipes në institucionet zyrtare.

 Në seancën e sotme gjatë votimit, munguan deputetët  e VMRO DPMNE-se.
 
Debati për ligjin në fjalë ka nisur në Parlamentin maqedonas që nga muaji shtator, por nga  mungesa e kuorumit nuk u arrit që kjo çështje të mbyllej në fundin e vitit të kaluar.

Me këtë Ligj parashikohet që përpos gjuhës maqedone, gjuhë zyrtare në këtë vend të jetë edhe gjuha shqipe dhe alfabeti i saj.

Kjo marrveshje u arrit  sipas  marrëveshjes mes LSDM-së,  së Kryemistrit të Maqedonisë Zoran Zaev dhe partive tjera  politike shqiptare që participojnë në këtë Qeveri.

Albert Camaj