Shtëpia-Muze “Dedë Gjon Luli”, fushata e punimeve vazhdon, perurimi me 24 gusht 2019

Këshilli Punues për kompletimin e Shtepisë-Muze “Dedë Gjon Luli” njofton publikun e gjerë se punimet rreth kompletimit të ketij objekti po zhvillohen përafërsisht sipas planit. Shumica e punëve të parapara do të përfundojnë deri në gjysmën e parë të muajit gusht të këtij viti, megjithëse, për pasurimin dhe kompletimin më të mirë të kësaj shtëpie muze, ka gjasa të na duhet më shumë kohë.

Sikurëse e dini, fushata për grumbullimin e fondeve në shumën prej $50,000 ka qenë publikuar në portalet më të lexuara të trevës së Malësisë së Madhe, ndërsa është shpërndarë disa qindra herë edhe nëpër rrjetet sociale. Ajo gjithnje është e hapur dhe kushdo që ka dëshirë të japë një kontribut të vet për realizimin e këtij projekti, është shumë i mirëpritur.

Perveç një këshillit prej 12 antarësh për të kontaktuar drejtpërdrejt me publikun shqiptar, ka qenë e aktivizuar edhe një mundësi shtesë e ashtuquajtur “online”, për të kontribuar nëpërmjet platformes “GoFundMe. Com.
Faqja në fjale do te jetë gjithnjë aktive edhe gjate këtij korriku. Sa i takon përurimit te ketyre punimeve, fillimisht është dhënë një datë orjentuese për në gjysmën e dytë të gushtit, por kësaj here jemi më specifik.

Perurimi do të bëhet me datën 24 gusht 2019 (ditë e shtunë), duke filluar nga ora 10 AM. Ky njoftim është njekohësisht edhe një ftesë publike për të gjithë të interesuarit, që dëshirojnë të marrin pjesë në këtë eveniment kulturor.

Atë ditë, dy shoqatat nga treva e Hotit, ajo “Dedë Gjon Luli” dhe Shoqata “Rapsha”, do të kujdesen për argëtimin tuaj me disa pika të zgjedhura muzikore. Natyrisht që në protokollin e këtij solemniteti do te jetë zbulimi i shtatores së Dedë Gjon Lulit, ndërsa në vazhdim dikush nga Këshilli Punues do ta ketë fjalën përshëndetëse, perkatësisht fjalën e rastit.
Të pranishmit në vijim do ta kenë mundësinë edhe të vizitojnë lokalet e muzeut dhe punimet më të reja artistike. Në fund, të pranishmit do të shërbehen nga ana e organizatorit edhe me një koktej modest.

Mirë se vini ne Bardhaj të Hotit, në vendlindjen e Dedë Gjon Lulit!

Këshilli Punues
Tuz- New York-Detroit, 8 korrik 2019