Shqipëria do të hapë Konsullatën e Përgjithshme në Ulqin

Këshilli i Ministrave të Shqipërisë, me nismë të Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme, përfundimisht ka vendosur për hapjen e Konsullatës së Përgjithshme në Ulqin.

Këtë lajm e ka bërë të ditur vetë Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj.

Me anë të një statusi në facebook Ministri Cakaj është shprehur: “Ky vendim do t’i shërbejë veçanërisht ruajtjes së identitetit kulturor e kombëtar dhe kohezionit shoqëror e politik të faktorit shqiptar në Mal të Zi!”

Ai ka vazhduar më tej duke u shprehur se nuk do të mungojë asnjëherë puna në funksion të jetësimit të objektivit kombëtar të thellimit të marrëdhënieve mes shqiptarëve në rajon dhe themelimit të platformave të përbashkëta politike.

Siç mësojmë jozyrtarisht, me 11 dhjetor Ministri Cakaj do të presë në një takim përfaqësuesit politik nga Tuzi-Malësia, Ulqini dhe Plava e Gucia. /MALESIA.ORG/