Albin Kurti zgjidhet Kryeministër i Kosovës

epa04195264 Leader of one of the opposition political parties ‘Vetevendosje’, Albin Kurti, speaks during the Parliament’s emergency session in Pristina, Kosovo, 07 May 2014. Kosovo legislators on 07 May backed a motion for the dissolution of parliament, paving the way for early elections in June. With all major political parties agreed to go to snap polls on 08 June, 90 of the 120 legislators backed the motion, with four opposed and three abstentions. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Me 66 vota pro, Albin Kurti është zgjedhur Kryeministër i Kosovës.

Ai është betuar para deputetëve, ndërsa opozita PDK-AAK dhe Nisma, kanë dalur nga kuvendi.
Po ashtu, në seancën për formimin e Qeverisë në Kuvendin e Kosovës janë betuar 15 ministrat e Qeverisë Kurti bashkë me 33 zëvendësministrat.

”Të nderuar deputetë unë do të jem kryeministër që respekton parlamentin dhe opozitën që qeverisë mbi bazën e vullnetit të qytetarit”, u shpreh ai para deputetëve,