Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” ndan mirënjohe post-mortem për Pr.Dr. Basri Çapriqin

Rektori i Universitetit Prishtinës “Hasan Prishtina”, prof. dr. Marjan Dema, ka pritur sot Rektoratin e UP- familjarë dhebashkëpunëtorë profesorit ndjerë, prof. dr. Basri Çapriqi. këtë takim, ai ndau mirënjohje për profesor Çapriqin, me motivacionpër kontribut vazhdueshëm shkencor dhe përuniversitetin – Post mortem”.

Rektori Dema e vlerësoi lart kontributin e profesor Çapriqit, duke kujtuar bashkëpunimin e afërt e kishte me profesorin kohën kur Çapriqi ishte kryesues i Këshillit Drejtues UP-.
Profesor Çapriqi, me punën dhe me veprën e tij, la gjurmë përjetshme shoqërinë tonë. Emri i tij po kujtohet me respekt për kontributin e tij çmuar e ka dhënë siprofesor për dekada tëra Fakultetin e Filologjisë, sikryetar i Këshillit Drejtues UP- për dy mandate, por edhe sistudiues dhe si një poet i shkëlqyer, theksoi Dema.
E nderuar me këtë mirënjohje u shpreh bashkëshortja e profesorÇapriqit, prof. asoc. dr. Sazana Çapriqi.
emër familjes, ju falënderoj gjithë juve jeni kujtuarpër këtë mirënjohje, e cila na bën si familje ndihemi krenarë. Kjo mirënjohje, përveç na nderon neve, e nderon edheinstitucionin, i cili dëshmon nuk i harron ata kanëkontribuar për , theksoi, mes tjerash, profesoresha Çapriqi.

Bashkëpunimin me profesor Çapriqin e kujtoi edhe shefi iDepartamentit Gazetarisë UP, prof. asoc. dr. MilazimKrasniqi. Ai e cilësoi profesorin e ndjerë si person paimponueshëm rrethin ku ka vepruar, por tha vlerat e tijjanë imponuar vetvetiu.
“Ai është karakterizuar me prezantim intelektual dhe njerëzor, do cilësohen si vlera tij përhershme, tha Krasniqi.

Prof. dr. Basri Çapriqi, pas një sëmundjeje rëndë, ka ndërruarjetë moshën 58-vjeçare, janar vitit 2018. Çapriqi ishteprofesor Fakultetin e Filologjisë UP- për dekada me radhë, ku ligjëroi lëndët: Stilistikë, Semiologji dhe Poezibashkëkohore. Ai ishte kryetar i Këshillit Drejtues UP- përdy mandate.