Nimanbegu: Punëtorët duhen të mbrohen dhe ti sigurohen vendet e punës me anë të subvencioneve në rroga

Nënkryetari i Kuvendit të MZ, Genci Nimanbegu, deklaroi se punëtorët duhen të mbrohen dhe ti sigurohen vendet e punës me anë të subvencioneve ne rroga.
Nimanbegu në postimin e vet në Fb, theksoi se ai vazhdimisht shkruan mbi aktivitetet që ndodhin dhe asnjë media në gjuhën MZ/Srb as që mundohen ti përkthejnë.

Lexoni postimin e plotë:

Prezantimi i masave që Qeveria planifikon të ndermarrë për sanimin e pasojave të krizës në takimin e radhës së Kolegijumit të Kuvendit MZ

Posaçërisht theksova që punëtorët duhen të mbrohen dhe ti sigurohet vendet e punës me anë të subvencioneve ne rroga!
Punëdhënseve duhet ti jepen ndihma dhe shteti duhet të marrë borxh që ti ndihmojë.

Inicova që pos masave të sqaruara edhe publikut programi duhet të ketë edhe këto masa:
👉 #Bujqësia dhe #subvencionet për bujqë me blerjen dhe plasmanin e mallrave vendore. Me ndërtimin apo ndihmesën e qendrave të grumbullimit dhe shitjes së prodhimeve vendore.
👉 #Iniciativa për ndihmë në hotelieri dhe #sektorin e #turizmit posaçerisht për Qiradhensit. Subvencion në formë të rrogës minimale qytetareve tonë.
👉 #Ekonomia #digjitale të bëhet program i ri shtetëror për ngritjen e konkurrencës së ekonomisë vendore.
👉 #Investimet #kapitale mos të ndalen!
Sepse rimëkëmbja do të zgjasë dy apo tre vite.
Qeveria se bashku me komunat të formojnë ekipet e përbashkëta për masat ekonomike edhe nga Komunat. Shpresoj që përgjegjësia të ndahet në mes të Qeverisjes shtetërore dhe vendore, punëdhënseve dhe qytetarëve.
100,000 vende pune vlerësohen që janë të rrezikuar deri sot dhe për to do të ketë subvencione.
Insistimi im rri në fokus në të ardhmen në subvencione në #bujqësi, #turizëm dhe #vetëqeverisje #vendore.
Natyrisht ndëmarrjet e shërbimeve që janë5 mbyllura ti ndihmohet në nivel 100% të rrogave minimale.

Është sqaruar që #peshkimi #rekreativë është i lejuar, duke respektuar normat mbrojtëse.
Presim ligjet ne Kuvend.

Ps. Vazhdimisht këtu shkruaj mbi aktivitetet e mia dhe asnje medij në gjuhën MZ/Srb/ as që mundohen ti pëkthejnë. 😉