Mandic: Opozita në Mal të Zi fitoi zgjedhjet me forcat e popullit serb

Kryetari i Demokracisë së Re Serbe, anëtar i Frontit Demokratik, shtylla kryesore e koalicionit “Për Ardhmërinë e Malit të Zi”, Andrija Mandic, thotë se opozita në Mal të Zi fitoi zgjedhjet me forcat e popullit serb dhe se askush nuk mund ta injorojë dhe anulojë këtë fakt.

Ai për TV Pink tha se populli serb ka interes që përfaqësuesit e tyre legjitimë të përfaqësohen në qeverinë e re, të përfaqësohen në bazë të mbështetjes së qytetarëve që fituan në zgjedhjet e fundit.

“Forca kryesore është koalicioni” Për Ardhmërinë e Malit të Zi “, i cili sipas numrave ka më shumë se dy të tretat e qeverisë së ardhshme dhe vështirë se mund të pranojë të shantazhohet nga ndonjë subjekt, veçanërisht nga një subjekt që ka vetëm disa deputetë,” tha Mandic.

Ai theksoi se është mirë që zgjedhja e Kryetarit të Parlamentit, Aleksa Becic, u votua edhe nga katër deputetë shtesë, 3 nga radhët e Partisë Boshnjake dhe 1 nga ajo shqiptare, të cilët më parë ishin në koalicion me DPS.

Shumica që ish-opozita tani ka, thotë ai, tani ka 45 deputetë ndërsa koalicioni rreth DPS-së i udhëhequr nga Milo Djukanovic ka rënë në 34 vende.

“Besoj se kjo diferencë do të rritet në ditët në vijim në favor të fituesve të zgjedhjeve dhe kjo do ta bëjë më të lehtë për ne që të arrijmë një marrëveshje,” tha ai.

Siç thotë ai, nuk do të lejojnë që partneri më i vogël i koalicionit të caktojë përfaqësuesit serbë dhe beson se permes bisedimeve do të vihet në përfundimin se askush nuk mund të caktojnë as emërojnë përfaqësues për të tjerët.

“Unë jam politikan serb nga Mali i Zi.  Unë dhe subjekti që drejtoj, nuk do të lëjoj dikë të caktojë ‘serbë të tjerë’ në emrin tonë dhe në emër të subjektit tonë,” tha Mandic.

/MALESIA.ORG/