Sondazhë: Alternativa Shqiptare, partia më e fortë shqiptare

Në bazë të sondazhit të fundit të kryer nga organizata CEDEM, Alternativa Shqiptare është partia më e fortë shqiptare në Mal të Zi.

Alternativa Shqiptare ka mbështetjen prej 1,7%, Unioni Demokratik i Shqiptarve 0,7% , Forca 0.4%, ndërsa LDnëMZ 0,1%.

Po të zhvillohëshin përsëri zgjedhjet me të njëjtat subjekte, sondazhi tregon se Lista Shqiptare ”Genci Nimanbegu – Nik Gjeloshaj” do të kishte mbështetje prej 1,9% kurse koalicioni ”Bashkë nji Za” 0,9%.

Siç sqaruan nga kjo organizatë joqeveritare, hulumtimi u krye duke përdorur një metodologji standarde në një mostër prej 1,035 të anketuarve nga 11 deri më 19 shtator.

Në sondazh nuk janë përfshirë LDSH dhe PD.

/MALESIA.ORG/