Shqiptarja shpallet person i padeshiruar në Mal të Zi për shkak të Flamurit

Shqiptarja Elida Jorgoni, kryetarja e “Foleja Kombëtare Shqiptare” është shpallur person ‘non grata’ në Mal të Zi.

Ajo pretendon se kjo ndodhi pas daljes së saj në emisionin” Shqipëria Live “, ku thoshte se më 15 tetor do të shkojë në Triesh për të vendosur flamurin kuq e zi.

“Edhe pse jam shpallur non grata do të çoj flamujt për nxënësit e shkollës ‘Gjergj Kastriot Skënderbeu’.  Do të kundërshtoj. Për këtë  kam bërë anikimim tek ministria dhe tek ambasada malazeze, jam në pritje, nuk kam marrë asnjë përgjigje deri tani”, tha Elida.

Shqiptarët shumë herë janë gjobitur dhe arrestuar për shkak të shfaqjes së Flamurit.

Rikujtojmë se në dhjetor të vitit të kaluar, Kuvendi i Mali të Zi miratoi Ligjin i cili e garanton përdorimin e lirshëm të flamurit shqiptar, andaj ky veprim kërkon një sqarim?

/MALESIA.ORG/