Deri me tani, në Tuz janë vaksinuar vetëm 360 qytetarë

Vaksina më e preferuar është vaksina kineze Sinofarm, ndërsa shumica refuzojnë vaksinën AstraZeneca.

Deri më tani, në Tuz 360 qytetarë kanë marrë vaksinën dhe janë rivaksinuar, tha Dr. Merica Ademovic në programin e mëngjesit TVMZ.

Ajo theksoi qytetarët e Tuzit preferojnë të zgjedhin vaksinën Sinofarm dhe se ata përgjithësisht shmangin AstraZeneca.

“Thirrja ka qenë e shkëlqyeshme. Të rinjtë gjithashtu filluan të vaksinohen, nga mosha 18 deri në 80 vjeçare,” tha Ademovic.

Ajo shton se të imunizuarit kryesisht janë ankuar për dhimbje koke dhe dhimbje të gjymtyrëve. Ademovic thotë se procesi i imunizimit është i organizuar në mënyrë të shkëlqyeshme dhe u bëri thirrje qytetarëve që të vaksinohen, për t’u kthyer në jetën e tyre të mëparshme sa më shpejt të jetë e mundur. /TVBoin/MALESIA.ORG/